SALUT

El Col·legi d'Infermeres crida a tots els sanitaris de Tarragona i l'Ebre a vacunar-se de la grip

CODITA demana que els professionals de la salut tinguin "una cura especial" per no emmalaltir en plena pandèmia

per Aguaita.cat , Tortosa, 28 de setembre de 2020 a les 11:20 |
Un pacient vacunant-se de la grip. Foto d'arxiu | ACN
El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona i l'Ebre (CODITA) demana a les infermeres i a la resta del col·lectiu sanitari que es vacunen de la grip per millorar "la cobertura vacunal" entre els professionals de la salut. La vacunació de la grip sol ser d'entre un 15 i un 25% entre els sanitaris però l'Organització Mundial de Salut (OMS) recomana ràtios del 75%.

En el context de la Covid-19, el CODITA remarca la importància de vacunar-se en plena pandèmia per evitar posar-se malalts. La presidenta del Col·legi professional, Lluïsa Brull, ha insistit que és "fonamental" que els sanitaris tinguen "una cura especial" en esta segona onada de la Covid-19 i a les portes de l'hivern, quan proliferen més les malalties respiratòries.


Brull apunta que "és imprescindible" que les infermeres i tot el col·lectiu sanitari siga enguany "més responsable que mai" i es vacune de la grip. Els professionals sanitaris tenen un contacte directe amb els malalts i tenen "més probabilitat d’emmalaltir i contagiar-se". Fins que no es tinga la vacuna de la Covid-19, des de CODITA demanen que es prenguen totes les mesures preventives possibles entre els professionals de salut: els EPIS, la mascareta, rentar-se les mans, però també la vacuna de la grip per evitar emmalaltir.

 

Participació