Alcanar i l'Aldea, únics ajuntaments ebrencs guardonats amb el Segell Infoparticipa amb un 100% de puntuació

L'Aldea també ha estat reconegut amb el Premi extraordinari a l'eficàcia comunicativa

L'alcalde de l'Aldea, Xavier Royo, recollint el guardó al rectorat de la UAB
L'alcalde de l'Aldea, Xavier Royo, recollint el guardó al rectorat de la UAB | Cedida
Aguaita.cat
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:28h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va lliurar este dilluns al vespre el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local amb un 100% de puntuació als Ajuntaments de l’Aldea i Alcanar, els únics del territori que han obtingut este rang de puntuació. A Catalunya, un total de 36 consistoris han obtingut un 100% d’indicadors positius.

L’Ajuntament de l’Aldea, a més, va ser guardonat amb el Premi extraordinari a l’eficàcia comunicativa, un reconeixement que distingeix els portals on la informació és particularment accessible, intel·ligible i llegible. En esta categoria, s'aplica una discriminació positiva a favor de les poblacions amb menys de 10.000 habitants per reconèixer administracions que fan un esforç especial sense comptar amb els recursos humans i tecnològics que caracteritzen els consistoris de municipis més poblats. Esta primera edició ha premiat els webs dels ajuntaments de  Centelles (7.404 habitants), Viladecavalls (7.512), l’Aldea (4.160) i Llagostera (8.453).

L'acte, un any més va tenir lloc al Rectorat de la UAB seguint les mesures de seguretat per la Covid-19, motiu pel qual enguany només han pogut participar els municipis i consells comarcals que han obtingut la màxima puntuació. La rectora de la UAB.
 

Segell Infoparticipa atorgat a l'Ajuntament d'Alcanar amb un 100% de puntuació



L’Ajuntament d’Alcanar, per la seua banda, ha treballat intensament els últims quatre anys amb l’objectiu que l’administració funcione amb la màxima transparència i que totes les persones puguen accedir a la informació sobre l’acció de govern i els serveis que presta el consistori de manera útil i eficient. “El nostre ajuntament ha revalidat el Segell Infoparticipa amb la màxima puntuació. Ens sentim molt orgullosos”, ha manifestat l’alcalde, Joan Roig, que hi ha afegit: "Sempre hem treballat per la màxima transparència en la política local. Volem fer un especial agraïment als treballadors i treballadores dels departaments de Secretaria, Intervenció i Comunicació.”
 

L'Ajuntament d’Alcanar recull el guardó del Segell InfoParticipativa a la UAB Foto: Cedida

A partir d'una cinquantena d'indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, basats en la Llei de Transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seua població.