Desarticulen una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana amb plantacions a Tortosa

L'estructura comptava amb 12 plantacions amb sistemes de creixement ràpid

Una de les imatges de les plantacions.
Una de les imatges de les plantacions. | Guàrdia Civil
Redacció
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:05h
L'operació Caribes, de la Guàrdia Civil, ha permès desarticular una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a nivell internacional. En total hi ha hagut 31 persones detingudes de diverses nacionalitats i els imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i frau de fluid elèctric.

En total s'han desmantellat 12 plantacions indoor, amb un total de 12.600 plantes, 190 quilos de marihuana processada i 50.000 euros en efectiu. En l'operatiu es van fer 19 escorcolls a Olivella, Canyelles, Sant Pol de Mar, Valls, Pla de Manlleu, Torredembarra, Tortosa, Cabra del Camp i Segur de Calafell.

S'estima que la quantitat de fluid elèctric que no van pagar és d'uns 4.600.000 Kw/h. La investigació de la Guàrdia Civil es va iniciar el juliol de 2019 quan hi va haver un incendi en un domicili a Olivella, amb origen en una plantació de marihuana. La trama consistia a llogar xalets i acondicionar-los per al cultiu de la planta amb un sistema de creixement accelerat amb refrigeració.