L'ajuntament del Pinell de Brai demana la reobertura del consultori local

L'ajuntament del Pinell de Brai ha sol·licitat amb un comunicat adreçat a Alba Vergés, Consellera de Salut, recuperar els serveis mèdics a la població amb la reobertura del seu consultori local

Aguaita.cat
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:44h
Pinell de Brai és un dels pobles on els socialistes deixaran de tenir representació.
Pinell de Brai és un dels pobles on els socialistes deixaran de tenir representació. | Sofia Cabanes
L'ajuntament del Pinell de Brai ha sol·licitat amb un comunicat adreçat a Alba Vergés, Consellera de Salut, recuperar els serveis mèdics a la població amb la reobertura del seu consultori local.
La carta deixa palès que en el seu moment, el consistori va entendre i acatar les ordres de Salut amb la finalitat de reorganitzar els consultoris mèdics locals mentre va durar l'estat d'alarma i el confinament obligatori i com a mesura de Salut Pública per minimitzar riscos a la població. Ara, consideren que la situació ja no és d'excepcionalitat i per tant denuncien i reclamen els serveis i l'atenció sanitària per a la ciutadania del Pinell de Brai. En el comunicat el consistori responsabilitza que la gestió de reobrir els consultoris és competència del Departament de Salut i no dels professionals sanitaris que han estat a primera línia de la pandèmia a la Terra Alta i a la resta de les Terres de l'Ebre.

Les peticions de l'Ajuntament del Pinell són: reobrir el consultori local de, reprogramar totes les visites pendents i la presència d'un equip sanitari de dilluns a divendres. També, un espai de treball per als professionals sanitaris i per a la ciutadania que  siga segur. Per tant, si cal més inversió en Salut al territori que el Departament les assumeixi, reclamen.
El comunicat està signat Eva Amposta Serres, alcaldessa del Pinell en nom de la resta del consistori.
D'altra banda i seguint l'exemple d'altres localitats, l'Ajuntament de Pinell de Brai vol impulsar  una recollida de queixes del veïnat per traslladar-les al Síndic de Greuges. La recollida tindrà lloc durant el mes de setembre i podrà ser telemàtica o presencial.