Diada 2020

MAPA Consulta aquí totes els punts de concentració físics de la Diada a les Terres de l'Ebre

Les convocatòries seran a Tortosa, Flix i Sant Carles de la Ràpita

per Oriol March , 2 de setembre de 2020 a les 12:25 |
Una de les dues mobilitzacions a Tarragona serà a la Subdelegació del govern. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit limitar a 48.000 persones arreu del país la mobilització física de la Diada, que comptarà amb 107 concentracions en 82 municipis. Per assistir als actes presencials caldrà inscriure-s'hi per tal de garantir que només hi haja una persona cada quatre metres quadrats. Hi haurà delimitació perimetral amb cinta i es repartirà gel hidroalcohòlic als assistents. No es recomana als col·lectius vulnerables que participen físicament a la Diada, que també es reproduirà als balcons. En este mapa pots consultar tots els punts de concentració.Vuit municipis de la demarcació tindran mobilització de l'ANC

A tota la demarcació de Tarragona hi ha 8 municipis que es mobilitzaran amb l'Assemblea Nacional Catalana el pròxim divendres 11 de setembre. Es tracta de Tarragona, Reus, Cambrils, Valls, el Vendrell, Tortosa, Flix i Sant Carles de la Ràpita.


A Tarragona hi haurà dos punts de convocatòria: un a la Subdelegació del govern espanyol (plaça Imperial Tàrraco) i l'altre a la delegació d'Hisenda (Rambla Nova). En tots dos casos caldrà inscriure-s'hi prèviament i seguir les instruccions de l'organització. L'acte s'iniciarà a les 17.14 hores i finalitzarà a les 7 del vespre, però caldrà ser-hi des de les 16.30 h. Entre d'altres recomanacions, hi ha el fet que les persones de col·lectius vulnerables al coronavirus no hi assisteixin, que no es comparteixin banderes ni pancartes, i que se segueixin les mesures sanitàries. En totes dues concentracions hi ha un aforament màxim de 200 persones cadascuna.

A Reus la mobilització serà al passeig Misericòrdia, amb un aforament de 300 persones. Per participar-hi, cal inscriure-s'hi prèviament i els horaris seran els mateixos que a la resta de mobilitzacions. Encara al Baix Camp, a Cambrils, la convocatòria es farà a l'avinguda Charles Robert Darwin i s'hi podran reunir un màxim de 400 persones.

Pel que fa a Valls, aquesta serà l'única convocatòria de tota la comarca i també servirà per als independentistes de la Conca de Barberà. Un màxim de 500 persones es podran reunir al passeig de l'Estació amb inscripció prèvia. Finalment, al Vendrell el lloc encara està per concretar però ja estan obertes les inscripcions.

Pel que fa a les Terres de l'Ebre, els punts de convocatòria seran tres: Flix, Tortosa i Sant Carles de la Ràpita. A Flix no hi ha concretat encara el lloc, mentre que a Tortosa el punt de trobada serà al Centre d'atenció de la Seguretat Social, a l'avinguda Colom 16-20, amb un aforament màxim de 150 persones. Per acabar, a Sant Carles de la Ràpita 200 persones es manifestaran davant la Comandància de Marina.

Concentracions arreu de Catalunya

La concentració més gran, segons els organitzadors, està prevista a Badalona, amb 1.700 persones permeses. Al Maresme, per exemple, s'hi farà una cadena humana -amb la corresponent distància i sense mantenir contacte- a la N-II. Les mobilitzacions més petites es registraran a la Vall d'Aran, mentre que l'acte central es farà a Barcelona. La capital catalana tindrà una desena de concentracions amb 10.000 places d'aforament.

A les mobilitzacions presencials, tal com indiquen les autoritats, caldrà complir amb totes les normatives sanitàries vigents per evitar contagis. En aquest sentit, la mascareta serà obligatòria, així com també la higiene de mans -amb gel hidroalcohòlic- i els dos metres de distància entre persones. Es tancaran els accessos al transport públic més propers des de dues hores abans fins a dues hores després per evitar aglomeracions, i es delimitaran al màxim les zones en les quals es concentrin els manifestants. Una de les mesures de seguretat es basa en què no es podrà compartir cap pancarta.

La principal novetat és que, enguany, la mobilització també és virtual. Es fa a través d'una plataforma, Xarxa Independència, a la qual s'hi ha d'accedir amb un QR. Aquest codi permet establir vincles amb cinc persones, amb una assemblea de base i amb un bloc social. Com funciona a partir d'aquí? Per connectar amb una persona cal disposar del seu codi QR -n'hi ha prou amb una fotografia- i que aquesta accepti.

Pel que fa al vincle amb l'assemblea de base, només s'haurà de seleccionar quina i serà automàtic. En relació al vincle social, quan s'escull el bloc corresponent -es podrà triar entre uns quants, encara no especificats-, cadascú estarà fent una aportació econòmica que sortirà del cost del seu QR. És a dir, cada codi significarà una donació per un dels cinc blocs socials. Tots els vincles s'il·lustraran sobre un mateix mapa virtual que dibuixarà una gran xarxa de col·laboració ciutadana. La idea és obtenir recursos per pal·liar els efectes de la crisi econòmica derivada del coronavirus.

 

Participació