Gran èxit de participació de xiquets i xiquetes en la Jornada Científica «Ulldecona se posa la bata»

Les dos jóvens científiques que impartixen les activitats són d’Ulldecona tot i que fa anys que treballen fora del país

per Aguaita.cat , Ulldecona, 21 d'agost de 2020 a les 20:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marta Ponce i Laia Castell han estat les encarregades de transmetre la passió per la ciència als xiquets i xiquetes que participaran en la jornada “Ulldecona se posa la bata”. Les activitats s'han realitzat en el Claustre de l’Ajuntament i al final s’ha hagut de fer dos grups atès el gran interès amb que l’activitat ha estat acollida. El primer ha estat avui divendres 21 a la tarda i el segon demà dissabte 22 al matí. Les places s’han esgotat en 24 hores i s’ha establert inclús també una llista de reserva.

Les dos jóvens científiques que impartixen les activitats són d’Ulldecona tot i que fa anys que treballen fora del país. Marta Ponce Callarisa és Doctora en Medicina Humana, immunòloga i treballa actualment investigant teràpies contra el càncer a Oxford, Gran Bretanya. Laia Castell Almuni és Neurobiòloga, es troba acabant el doctorat en neurociències, i treballa com a investigadora en malalties psiquiàtriques a Montpellier, França.


La jornada té per objectiu, entre altres, donar a conèixer entre els xiquets i xiquetes, qüestions tan actuals com “què és un virus o com funciona el cervell”. S’han organitzat diverses activitats molt amenes i pràctiques, adaptades a l’edat dels participants, per tal que, a banda de passar-s’ho bé, puguen aprendre practicant i fent experiments, tot en un entorn amb mesures de seguretat tan estrictes com les d’un laboratori real.
 

 

Participació