La Cinta a Tortosa: misses amb aforament limitat i processó per l'interior de la Catedral

S'han programat diferents misses a l'interior de la Catedral, amb un aforament màxim de 150 persones

per Redacció , 21 d'agost de 2020 a les 09:36 |
Missa en honor a la Mare de Déu de la Cinta a la Catedral de Tortosa, en una foto d'arxiu. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels actes més emblemàtics de la festa major de Tortosa no es podrà fer pels carrers de la ciutat el primer diumenge de setembre, així com tampoc es produirà l'entrada de la Relíquia per la porta principal de la Catedral. En aquesta ocasió, i adaptant-se a les restriccions per evitar la propagació de la covid-19, la processó es farà després de la missa del migdia per l'interior i el claustre de la Catedral amb un grup limitat de persones, sense la imatge de plata de la patrona de Tortosa, amb la presència dels portadors de l'estendard que representaran als sectors que han actuat més en primera línia durant la crisi del coronavirus, i possessionant la Relíquia de la Cinta amb el sagrat cíngol.

Altres mesures són les relatives a l'aforament de les activitats religioses per complir en l'actual normativa. Com explica Miquel Marro, secretari de l'Arxiconfraria de la Cinta, 150 persones podran accedir a les misses programades a l'interior de la Catedral: "Sabem que això significarà un gran desencís pels centenars de tortosines i tortosins que volen assistir diumenge a la missa estacional de les dotze del migdia a la Catedral. Però ara més que mai hem de ser molt prudents en seguir estrictament les mesures sanitàries. Per aquest motiu s'ampliarà el nombre de misses durant el diumenge a l'Altar Major a les 8.30 h, 9.30 h, 10.30 h, 12.00 h i 18.45 h, fent-se sempre al final de l'ofici una veneració col·lectiva de la Relíquia, i no unipersonal com estem acostumats".


Marro demana a tothom, inclús als confrares de la mateixa Arxiconfraria de la Cinta, que vagin a les misses d'una forma escalonada: "i no anar tots a missa de dotze. El diumenge 6 de setembre tindrem l'oportunitat de participar del gran dia de la Cinta però enguany cal fer-ho de forma responsable". Les novenes, que comencen el dia 5 i acaben el dia 13 de setembre, es faran exactament igual en l'aspecte d'aforament per garantir la màxima seguretat dels fidels i les predicacions, enguany reservades als canonges de la catedral, seran més curtes de l'habitual.

 

Participació