PATRIMONI

Retorna restaurada a Tortosa la imatge de la Mare de Déu de la Cinta del segle XVIII

per Aguaita.cat, Tortosa | 12 d'agost de 2020 a les 21:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Esta setmana ha tornat restaurada des del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix (Barcelona) la imatge de plata de la Mare de Déu de la Cinta, obra de Francesc Via del segle XVIII i que processiona pels carrers de Tortosa el primer diumenge de setembre. La imatge va marxar de Tortosa el passat 5 de març però el decret d'estat d'alarma per la Covid-19 va enrederir tota la planificació dels experts restauradors. L'acció ha estat promoguda pel Capítol Catedral i pel Bisbat de Tortosa i sufragada per la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta i el suport de la Cort d'Honor. Per al dia 4 de setembre s'ha previst la presentació als fidels de l'obra restaurada.
 

Ha tornat restaurada des del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix (Barcelona) la imatge de plata de la Mare de Déu de la Cinta, obra de Francesc Via del segle XVIII. Foto: Cedida

 

Participació