L’Ajuntament de Benifallet porta al Síndic de Greuges«la mala gestió sanitària a l’Ebre»

Pedret considera inacceptables les declaracions de la gerent de la regió sanitària assegurant que els alcaldes han d’exigir menys i col·laborar més i critica el tancament dels CAP als pobles petits

per Aguaita.cat, Benifallet | 5 d'agost de 2020 a les 19:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Benifallet portarà al Síndic de Greuges de Catalunya la gestió sanitària a l’Ebre perquè segons considera el consistori atempta contra els principis fonamentals del dret a la salut. Així ho han aprovat per unanimitat el ple que, a més, s’ha compromès a iniciar les mobilitzacions oportunes per defensar els interessos de les persones per rebre una atenció sanitària digna.
“El dret a la Salut és un dret universal que en aquests moments els pobles petits no tenim garantit”, ha criticat Pedret que ha afegit. “Aquesta manera de gestionar la salut afecta a molts municipis amb població vulnerable, que estan indefensos, però també als professionals que intenten com poden fer la seva feina cada dia i que són els que han de donar la cara en tot moment del desgavell que hi ha”.

Pedret ha titllat de vergonyosa la situació. “La gent del poble ja no aguanta més, i ens consta que això també passa als altres pobles veïns”, ha exposat. “Ens canvien cada dia l’atenció, quan s’anuncien els horaris, no es compleixen, la gent se’n torna del consultori local perquè se’ls diu que allà no se’ls pot atendre i que han d’anar al CAP, quan arriben al CAP els diuen que allí no, que han d’anar al consultori. Gent que no se’ls ha fet seguiment d’operacions oportunes i que ara en pateixen les conseqüències. Hem rebut tantes queixes que es podria escriure un llibre amb situacions que si no fos perquè els usuaris les han patit ens semblarien impossibles al segle XXI”. També ha assenyalat queixes per part dels usuaris i usuàries pel tracte que han titllat de denigrant a les persones per part d’algun profesional que s’ha negat a atendre a la gent per no tocar-los, a més de no deixar-los entrar a la consulta exigint-los que donin la informació fora, a la sala d’espera, vulnerant completamente la LOPD i el nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).

Pedret considera inacceptables les declaracions de la gerent de la regió sanitària Mar Lleixà assegurant que els alcaldes han d’exigir menys i col·laborar més. “Diu que no hem entès res? I tant que ho hem entès. Només amb aquesta crítica es veu la diferència entre el que fem com alcaldes que és defensar els interessos de la gent, al que fa la gerència que és seguir les directrius polítiques mirant números en fred sense saber que darrera hi ha gent. De modernitzar el sistema res, més anacrònica la gestió ja no pot ser”.

Pedret espera que la resta d’alcaldes i alcaldesses dels pobles petits se sumin a la iniciativa de Benifallet i també presentin la seva queixa al Síndic. A més, l’Ajuntament está recollint les queixes continuades de la ciutadania que farà arribar al Departament de Salut i al Síndic.  
 

 

Participació