Guardonats 4 ajuntaments ebrencs i un consell comarcal per destacar en la transformació digital

Ascó, Ginestar, La Fatarella, Villalba dels Arcs i el Consell Comarcal de la Ribera d'ebre reconeguts per destacar en la transformació digital

Reconeixements AOC a 4 ajuntaments ebrencs i un consell comarcal per destacar en la transformació digital
Reconeixements AOC a 4 ajuntaments ebrencs i un consell comarcal per destacar en la transformació digital | Cedida
Aguaita.cat
04 d'agost del 2020
Actualitzat a les 19:56h
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha estat guardonat amb el Reconeixement Administració Oberta de Catalunya (AOC) corresponent a l'any 2019, en la categoria de consells comarcals d'entre 20.000 i 50.000 habitants. Així, se'l reconeix per haver destacat en el model d'implantació dels serveis d'administració electrònica el darrer any a partir dels indicadors objectius que recull el Consorci AOC després d'analitzar els webs dels ens locals i l'ús dels serveis del Consorci AOC i que es publiquen en l'Informe d'e-Administració a Catalunya.
Des de fa cinc anys que els reconeixements Administració Oberta tenen per objectiu posar en relleu la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica i la consegüent transformació digital en la relació amb la ciutadania i les empreses. El consell riberenc ha estat guardonat amb esta categoria els darrers quatre anys ( de 2016 fins al 2019) això el situa com un dels ens comarcals capdavanters a Catalunya en este àmbit.

Dos ajuntaments més de la comarca de la Ribera d'Ebre han rebut reconeixements este 2019: l'Ajuntament d'Ascó ha estat el primer en la categoria de municipis d'entre 1.001 i 5.000 habitants i l'Ajuntament de Ginestar entre els deu primers de la categoria d'entre 501 i 1.001 habitants. Des de fa quinze anys, el Consell Comarcal dona suport a tots els ajuntaments i ens locals de la Ribera d'Ebre en esta matèria ajudant-los a aconseguir els seus objectius i millorar així el servei públic a través de la tecnologia.

Reconeixements en la transformació digital a quatre pobles ebrencs

L'Ajuntament d'Ascó ha estat reconegut com a ens capdavanter en la transformació digital en la cinquena edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment l'AOC.
L'objectiu dels guardons és posar en valor i reconèixer la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.
L'Ajuntament d'Ascó ha estat el primer en la seva categoria (municipis de 1.001 a 5.000 habitants), el consistori s'ha mostrat satisfet amb este gran reconeixement a la seua tasca d'implementació de la gestió electrònica:"volem agrair al personal de serveis informàtics per la seva implicació i dedicació en la transformació digital de l'Ajuntament i així com a tot el personal, pel seu suport en la millora continua en la gestió municipal" han manifestat.
Esra iniciativa de l'Administració Oberta de Catalunya és única tant en l'àmbit estatal com internacional, i en el procés s'analitzen 30 indicadors dels governs digitals i oberts, a partir de dades objectivables. Les fonts d'informació són l'anàlisi de les webs de les administracions locals i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d'aplicacions que es contrasta.

Els reconeixements animen als ajuntaments i Consells Comarcals a continuar treballant esta línia de gestió digital any rere any.
Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories d'administracions locals:
• Ajuntaments d'1 a 500 habitants
• Ajuntaments de 501 a 1.000 habitants
• Ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants
• Ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants
• Ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants
• Ajuntaments de més de 50.000 habitants
• Consells comarcals

Rànquing de Reconeixements

En la categoria premiada per la AOC en gestió digital als ajuntaments també han estat reconegudes tres poblacions ebrenques més: Villalba dels Arcs que ha quedat el segons ( en la categoria d'Ajuntaments de 501 a 100 habitants) i entre el top 10 hi figura la Fatarella i Ginestar.
Una mostra en que queda palès que les Terres de l'Ebre tot i el despoblament i la manca d'inversió al Territori no es queda enrere i vol ser avantguarda en la gestió digital i l'ús de les TIC.