Dos alumnes ebrencs, guardonats per la Universitat de Vic pels seus treballs de recerca de batxillerat

Els premis han distingit sengles treballs de l'alumna de l'Institut Terra Alta de Gandesa, Maria Martí Todó, veïna de Bot, i de l'alumne de l'Institut de Flix, Genís Ribas

per Aguaita.cat , Bot / Flix, 30 de juliol de 2020 a les 16:44 |
Universitat de Vic. | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alumna de l'Institut Terra Alta de Gandesa, Maria Martí Todó, veïna de Bot, i l'alumne de l'Institut de Flix, Genís Ribas, són els dos estudiants ebrencs que els  han premiat en la 22a edició dels Premis als Millors Treballs de Recerca de Batxillerat atorgats per la Universitat de Vic. En total, la UVic ha premiat 38 treballs d’entre els 159 presentats.

Concretament, en la categoria Bon Preu, Maria Martí Todó ha obtingut un ex aequo pel treball Quadre 1r esquerra, fila 7, sepultura 19, mentre que Genís Ribas ha obtingut un segon premi ex aequo pel treball Acne: un problema global.


La cerimònia de lliurament de premis, que normalment té lloc a final del mes de juny, es va haver d'anul·lar a causa del confinament i es preveu que es puga portar a terme el dia 18 de setembre, si la situació pandèmica ho permet.

Enguany s'han presentat al certamen 159 treballs, procedents de 129 centres de 32 comarques. L'objectiu d'estos premis és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs estudiants universitaris, tot premiant-los la faena ben feta.


Els premis, dotats amb 14.500 euros, es dividixen en cinc categories: Premi Bon Preu, dotat amb 3.500 euros, als millors treballs en l'àmbit de les ciències socials i humanitats; Fundació Caixa d'Enginyers, dotat amb 3.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les ciències; Premi Eumo_DC, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les arts; Premi Específic Osona contra el Càncer, dotat amb 5.000 euros, i el Premi Específic Institut Català de les Dones, dotat amb 1.000 euros, als millors treballs sobre perspectiva de gènere, aportacions de les dones al món dels sabers, prevenció de violències masclistes i igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens.

Les persones guanyadores que desitgen cursar estudis al Campus UVic de la UVic-UCC poden optar a les beques als premiats als millors treballs de recerca, que tindran el 40% de la matrícula del primer curs gratuïta.

 

Participació