Govern i alcaldes estudien mesures més restrictives en zones de l’Ebre si continua la tendència de contagis

Els brots detectats al juliol afecten 58 persones i se n'ha aïllat 800 més que estan pendents per fer-se les PCR

Actualment hi ha vuit malalts hospitalitzats.
Actualment hi ha vuit malalts hospitalitzats. | Aguaita.cat
S. Berbís
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:11h
El Govern i els alcaldes i presidents de consells comarcals de les quatre comarques de l’Ebre estudien la possibilitat d’aplicar mesures més restrictives en determinades zones de les Terres de l’Ebre si la tendència de nous positius i contagis continués al ritme actual. En principi no es contempla l’aplicació de noves restriccions al conjunt del territori però es podria acordar, sempre i quan no frenen les deteccions a l’alça de Covid-19, en estos punts concrets amb més risc de contagis, en termes generals, la franja costanera del Baix Ebre i Montsià. Així ho ha exposat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, després de la reunió de la Coordinació Territorial Covid-19 que ha estat convocada este dijous del matí, amb els presidents del consells comarcals i alcaldes dels 52 municipis i de les EMD del territori per repassar les qüestions que més preocupen a hores d’ara a l’entorn de la crisi del coronavirus. I és que actualment hi ha 800 persones aïllades al territori, i pendents de les proves PCR o dels resultats de les mateixes, per haver estat en contacte amb els casos positius que s’han detectat. En el que portem els brots afecten 58 persones, ha apuntat Pallarés, i hi ha 8 pacients hospitalitzats. “És cert que a l’Ebre tenim pocs ingressats a les Unitats de Cures Intensives però també és cert que hi ha brots que ens preocupen molt”, ha afegit.

“Estem en una calma tensa”, ha començat apuntant el delegat en la seua compareixença davant els mitjans després de la reunió. “Hem estat repassant la situació per anticipar el que pot passar en algun municipi si la tendència continua. Per ara descartem que s’haja de fer a totes les Terres de l’Ebre però en algun municipi si la tendència segueix igual, s'hauran d'aplicar mesures més restrictives", ha apuntat.

Una altra de les qüestions que s’han plantejat, per part dels alcaldes dels municipis limítrofs amb el País Valencià, ha estat la necessitat d’incrementar la coordinació entre els departaments de Salut de les dos comunitats perquè en alguns casos hi ha dades creuades, per part de persones que es fan les proves a la demarcació de Castelló. Així mateix, els alcaldes de les localitats d’acollida de temporers han exposat les seues necessitats i inquietuds davant l’arribada de treballadors per dur a terme les tasques agrícoles a l’hora d’evitar contagis.

Un altre grup de població sobre el que es veu necessari una actuació específica són els joves, cap als quals es demanarà una campanya de sensibilització per part de Protecció Civil per tal d’incidir especialment en la necessitat de mantindré les mesures sanitàries de seguretat vigents.

“Hem de continuar fent les coses de la millor manera possible i si ho fem bé és possible que no tinguem que aplicar mesures més excepcionals. No ens hem de relaxar ara que comença un mes per a alguns de vacances, entre tots cal fer-ho de la millor manera", ha afegit Pallarés.