Amposta s'unix a mig centenar de poblacions catalanes per reclamar la municipalització de les xarxes de distribució d'electricitat

És l’únic municipi de les Terres de l’Ebre que forma part de la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública i un dels cinc de Tarragona

per Aguaita.cat , Amposta, 22 de juliol de 2020 a les 19:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució elèctrica i desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model més just, democràtic i sostenible. Són els dos principals objectius de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), que tot just acaben de constituir 47 municipis i 2 entitats de Catalunya. Amposta n’és una de les ciutats sòcies-fundadores. És la única de les Terres de l’Ebre i una de les cinc de la demarcació de Tarragona.

"Des del municipalisme hem cregut necessari promoure el canvi cap a la sobirania energètica i la producció d’energies plenament renovables", explica l’alcalde, Adam Tomàs, "en un moment en què la transició energètica s’està plantejant a escala global, ja que Europa ha aprovat un paquet normatiu per regular esta transició energètica, una normativa que actualment s’està desenvolupant a l’Estat espanyol i sobre la qual el món local ha de poder dir la seua". Tomàs també recorda que l’energia és un dret fonamental que les administracions públiques han de garantir i per això cal que "promoguem un model just i un ús responsable de l’energia". "Des de l’Ajuntament d’Amposta ens comprometem a treballar de forma intensa en este sentit", afegix.

 

Participació