El Consell d’Alcaldes de la Terra Alta aprova suprimir el format tradicional de les Festes Majors

Els actes festius que se celebren no seran multitudinaris i es realitzaran amb les mesures de seguretat pertinents i d’acord amb les recomanacions derivades del Procicat

per Aguaita.cat , Gandesa, 25 de juny de 2020 a les 17:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell d’Alcaldes de la Terra Alta celebrat el passat dijous, 18 de juny, va acordar suprimir el format tradicional de les festes majors dels municipis de la comarca i optar perquè cada població realitze actes de format reduït i destinats de manera específica als veïns habituals i esporàdics –de segona residència–. Donades les circumstàncies actuals derivades de la crisi sanitària del covid-19, la intenció és la d’evitar la circulació de persones entre poblacions així com la massificació dels actes que s’hi celebren.

En este sentit, les festes majors que s’hagin de celebrar els propers mesos suprimeixen de la seua agenda els concerts i altres activitats similars que puguin congregar grans públics. De la mateixa manera, s’optarà per actes adequats a la situació, com ara espectacles teatrals, que puguen garantir que s’hi complixen les mesures de seguretat indicades pel departament de Salut.


En tot cas, el Consell d’Alcaldes de la Terra Alta també vol subratllar que la celebració d’actes festius malgrat les condicions adverses és importat per la socialització dels veïns en el seu propi entorn i vol manifestar el seu suport al sector cultural en estos moments. De la mateixa manera, preveu que si les recomanacions que fa el Procicat en relació a la celebració d’esdeveniments varien durant les properes setmanes, les activitats programades s’adequaran i s’actualitzaran d’acord amb les modificacions que se’n puguen derivar.

 

Participació