Alcanar comença a treballar en el Pla local de dones i el Protocol de violències sexuals del municipi

El consistori ha impulsat una enquesta en línia que permetrà fer una diagnosi sobre la situació actual en perspectiva de gènere

L'enquesta estarà oberta fins el 31 d'agost
L'enquesta estarà oberta fins el 31 d'agost | Cedida
Aguaita.cat
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:51h
La regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar, amb la col·laboració de totes les regidores del consistori, ha impulsat una enquesta en línia que permetrà fer una diagnosi prèvia i acurada sobre la situació actual d'Alcanar en clau de perspectiva de gènere i igualtat efectiva entre dones i homes i que facilitarà informació per a elaborar el Pla local de dones i el Protocol de violències sexuals del municipi.

Maribel Ramon, regidora de Polítiques d'Igualtat, explica que "esta diagnosi, juntament amb altres processos participatius, ens permetrà elaborar el Pla local de dones, una eina on, a través dels resultats obtinguts i l'anàlisi de les necessitats i demandes de les dones, s'elaboraran propostes d'actuacions per tal d'afavorir el treball cap a la igualtat". A més a més, este retrat social, també "ens permetrà elaborar el Protocol contra les violències sexuals en espais d'oci, en el que determinarem accions concretes per erradicar esta xacra social, i la creació d'eines per als agents implicats", afegeix la regidora.

Per tal de fer un recull acurat de dades, que  permetran valorar i reflexionar sobre la situació de gènere d'Alcanar i dissenyar les accions per treballar els punts febles que es detecten, es realitzen dos processos. D'una banda, el formulari en línia i, de l'altra, en una segona fase, un conjunt de taules de treball virtuals o presencials amb la participació de diferents dones.

El consistori demana que es responga amb rigorositat este formulari, que pot respondre qualsevol persona, per tal de poder elaborar una bona diagnosi de gènere del municipi. El termini per a emplenar l'enquesta digital finalitza el 31 d'agost. 

El treball contra la violència sexual

L'Ajuntament d'Alcanar treballa per crear consciència al voltant de la lluita contra una violència que any rere any continua matant dones. Per a Maribel Ramon,  "la violència sexual és una xacra social, un  problema arrelat que hem de treballar moltíssim. Cal fer-nos visibles i fer tot el que estiga al nostre abast perquè la gent prenga consciència".

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, recorda que "sis treballadors i treballadores públiques i la mateixa regidora de l'àrea ja s'han format en polítiques públiques en perspectiva de gènere. Des de l'Ajuntament seguirem treballant, fent molta pedagogia, perquè la violència envers les dones i les persones s'erradique d'una vegada per totes".