Després de 41 dies i mig d'incubació, ha nascut el primer pollet al niu de l'àguila calçada als Ports

per Aguaita.cat, Els Ports | 4 de juny de 2020 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ahir, 3 de juny a les 8:50h, el primer pollet al niu de l'àguila calçada dels Ports ha sortit de l’ou desprès de 41 dies i mig d’incubació. Durant tot este període, la femella ha estat incubant sense descans, només rellevada algunes estones pel mascle.

Dimarts va començar a foradar l’ou de mica en mica i al matí següent ha pogut trencar-lo i fer la desclosa. El primer àpat del pollet ha estat un llangardaix (Timon lepidus) que ha portat el mascle.


El període d’incubació per a l’àguila calçada és entre els 37 i 40 dies, una mica menys que els 41 dies i mig d’aquest ou. Per tant, és possible que hagi hagut un retard en la desclosa del primer ou, o bé el primer ou no és viable i el que ha desclòs és el segon que portaria 37 dies i mig d’incubació. Durant els propers dies, sortirem de dubtes i sabrem si aquesta temporada hi haurà un o dos polls en aquest niu.


 

Participació