En llibertat un delinqüent multireincident detingut 24 cops en l'ultim any i mig a Amposta

L'alcalde, Adam Tomàs, demana a la jutgessa degana que prengue mesures per evitar que quede en llibertat cada cop que és posat a disposició judicial

per Aguaita.cat, Amposta | 4 de juny de 2020 a les 10:18 |
Jutjats d'Amposta. | Sofia Cabanes
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Local d'Amposta i els Mossos d'Esquadra han detingut fins a 24 cops en l'últim any i mig (entre l’1 de gener de 2019 i el 27 de maig del 2020)  un delinqüent comú que respon a les inicials LMH.

En la majoria dels casos, l'individu ha estat detingut per robatoris amb força en interiors de vehicle, delictes contra el patrimoni o furts. L'últim cop va ser el 22 de maig, per un delicte de robatori amb força i un delicte de danys al patrimoni. 


El jutjat d'Amposta, en tots els casos, l'ha deixat en llibertat amb càrrecs. Davant d'això, l'alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha enviat una carta a la Jutgessa Degana del Partit Judicial d'Amposta, amb un informe de la Prefectura de la Policia Local on a més d'estes 24 detencions també recull fins a 72 actuacions d'ofici o bé alertats per la ciutadania en què la Policia Local ha requerit a esta persona en qüestió.

"Es tracta d'un cas d'una reincidència constant que en este moment està tensant una part de la ciutadania, altament indignada en veure que és detingut múltiples cops i que no hi ha cap ingrés a presó", assenyala l'alcalde en la seua missiva. És per això que Tomàs demana a la Jutgessa Degana que "per evitar que la situació social empitjore", es prenga en consideració l'informe remés i es facen les gestions oportunes. 


L'alcalde explica que des de la Policia Local d'Amposta s'ha fet i s'està fent un "gran esforç", en col·laboració amb altres cossos de seguretat, per millorar la convivència a la ciutat i per traslladar a la ciutadania una sensació, real, de seguretat i de reducció de les actituds delictives, així com la desaparició de la percepció d'impunitat d'aquells que les han portat a terme.

"Però amb el cas particular del señor LMH això no passa", afegeix, "i tot este esforç que fan els cossos de seguretat ha estat inútil si ni passa a presó un cop està a disposició judicial". "Tenim un problema i cal sol·lucionar-lo", acaba l'alcalde.

 

Participació