Els CAP ebrencs recuperaran l'activitat en els pròxims dies però cal seguir trucant abans d'anar-hi

Les visites presencials es faran sempre amb cita prèvia i evitant aglomeracions a les sales

per Aguaita.cat, Tortosa | 2 de juny de 2020 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els CAP (Centres d'Atenció Primària) de les Terres de l'Ebre aniran recuperant l'activitat en els pròxims quinze dies. Tot i el retorn de l'atenció presencial, se segueix recomanant que els pacients truquin abans perquè la visita al CAP es faci sempre "sota criteri clínic d'un professional" i amb cita prèvia. Com als centres hospitalaris, les noves formes d'atenció, com les visites telemàtiques, es mantindran i en cas de ser necessària una visita presencial, s'han de seguir les mesures de protecció i prevenció. Per evitar concentracions a les sales d'espera es demana puntualitat i limitar o evitar els acompanyants. Pel que fa als consultoris locals, s'analitzarà cada cas, sobretot els que tenen espais i sales d'espera petits.
La directora de Salut a l'Ebre, Mar Lleixà, ha destacat la tasca dels professionals de l'atenció primària durant la crisi sanitària, atenent els pacients lleus i fent seguiment dels donats d'alta i també s'han encarregat de les proves PCR que es fan a tots els casos sospitosos des de la fase 1 per confirmar nous contagis. Els sanitaris de l'atenció primària també han identificat els contactes dels malalts de covid i han atès les persones que viuen en residències i malalts crònics.


Les Terres de l'Ebre han demanat el pas a la fase 3 del desconfinament per al pròxim dilluns 8 de juny. "Podríem trobar-nos gairebé a la meitat de la desescalada, fet que ens obliga a anar a poc a poc i amb passos ferms. No podem córrer, hem de fer les coses ben fetes, com fins ara. En els informes per tal de passar de fase no només s'analitza la resposta hospitalària, sinó també què està fent i com n'està de preparada l'atenció primària, ja que en la desescalada pren un paper rellevant en la detecció de qualsevol rebrot a nivell comunitari", ha explicat Lleixà.
 

Consulta telemàtica al CAP d'Amposta Foto: Cedida


 

Participació