La Ràpita anul.la les Festes Majors 2020 i destinarà el pressupost a finalitats socials

La regidoria de Festes i la Comissió de Festes han constatat que les normes de distanciament social impedeixen desenvolupar les festes amb una mínima normalitat

per Aguaita.cat , La Ràpita, 29 de maig de 2020 a les 20:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de la Ràpita ha decidit l’anul·lació de les Festes Majors de 2020, previstes del 23 de juliol al 2 d’agost, a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus de la Covid-19. La decisió s’ha comunicat este divendres a la tarde, després d’una reunió entre l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el regidor de Festes, Enric Vidal, i els membres de la Comissió de Festes on s’han valorat els diferents escenaris.

La suspensió de les festes permetrà que el pressupost que s’havia destinat pugui dedicar-se a les mesures econòmiques (ajudes, exempcions fiscals, inversions, etc.) que l’equip de govern està portant a terme per combatre la crisi social i econòmica que ha provocat el coronavirus.


La regidoria de Festes i la Comissió de Festes han constatat que les normes de distanciament social impedixen desenvolupar les festes amb una mínima normalitat i que, davant d’una situació tan excepcional i greu com l’actual, la millor opció era suspendre els actes festius.

“És una decisió difícil però, després de consultar-ho amb els portaveus dels grups municipals i els membres de la comissió, des del govern municipal entenem que és la millor decisió davant la situació que estem vivint. Qualsevol dels actes festius implica concentració de molta gent i ara que hem aconseguit controlar la pandèmia no ens podem permetre cap error”,​ ha apuntat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.


“Amb la situació actual, i encara sense saber com serà al juliol, ens veuríem obligats a organitzar unes festes descafeïnades que pensem que els rapitencs i rapitenques no ens mereixem. Preferim no arriscar-nos amb la situació sanitària i treballar des de ja en les Festes Majors del 2021”ha afegit Rosa Reverté, membre de la Comissió de Festes.

L’ajornament de les Festes Majors també suposarà que els representants infantils i juvenils que les entitats i penyes havien escollit per l’edició 2020 ho seran per a la de l’any 2021. Per aquest motiu, els que ho havien de ser l’any vinent ho seran del següent, i així successivament. D’ara endavant, doncs, els representants infantils i juvenils seran un any més gran del que acostumen a ser.

L’alcalde ha volgut agrair la implicació de totes les penyes i entitats que han treballat per la celebració de les Festes Majors 2020 i les ha convidat a seguir treballant per una millor edició l’any 2021. “Estem convençuts que, penyes i entitats, i també la majoria de la població, comparteixen aquesta decisió davant l’excepcionalitat que ens toca viure. Per això, ja podem començar a pensar en com fer de les festes del 2021, unes festes inoblidables”, ha afegit Caparrós.​

Tanmateix l’Ajuntament també treballa en l’adaptació i ampliació d’aquelles activitats que es programen cada estiu per tal que es puguin realitzar amb seguretat i d’acord amb les normes de distanciament social.

 

Participació