​Noves mesures en l'atenció primària, hospitalària i de salut mental a l'Ebre

Les mesures s’implementen des d'este dimarts i fins a nou avís

Entrada a l'hospital  de Tortosa Verge de la Cinta
Entrada a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta | Aguaita.cat
Aguaita.cat
17 de març del 2020
Actualitzat a les 12:34h
ACTUALITZACIÓ | Dimarts 16 de març | Noves poblacions afectades

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre informa de l'aplicació de noves mesures que comencen a implementar-se avui dimarts 17 de març, per tal de fer front a la pandèmia del coronavirus. 

Són els següents:

Atenció primària

La pediatria de Roquetes passa al CAP Baix Ebre.

Es tanca el Consultori Local de Poblenou del Delta i l’atenció s’assumirà des del CAP de Sant Carles de la Ràpita.

Es tanquen els consultoris de la Galera, Godall, Masdenverge i Freginals i s’assumix l’atenció des del CAP de Santa Bàrbara.

Els Consultoris Locals de Tortosa Oest es tancaran. La població de Jesús i la Raval de Cristo s’assumirà des del CAP de Roquetes.

La població de Benifallet, Paüls i Aldover s’assumirà des del CAP de Xerta.

Mas de Barberans, Alfara de Carles i els Reguers s’assumiran des del CAP Baix Ebre.

El Consultori Local de Sant Jaume d’Enveja estarà obert durant el matí, la resta d’horari l’atenció s’assumix des del CAP Deltebre, que també donarà atenció a la població dels Muntells, ja que el consultori local romandrà tancat.

Al Perelló l’atenció primària només estarà oberta al matí i, a les tardes, l’activitat s’assumirà des del CAP de l’Ametlla de Mar.

Recordem que l'atenció primària en estos moments d'excepcionalitat només realitza en aquelles visites inajornables, i tota aquella que és possible, es fa telemàticament i telefònicament i es garantix l'atenció urgent i domiciliària. Estes accions inclouen l’ASSIR, la rehabilitació i l'odontologia.

Salut mental

En relació a la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre: a Amposta tanquen el Centre de Dia, el Centre de Salut Mental Infanto Juvenil i la Sala Multisensorial.

A Tortosa i Móra d’Ebre només estaran oberts els centres de salut mental per realitzar els tractaments injectables; la resta de serveis quedaran tancats.

Pel que fa a l’hospitalització de salut mental se suspenen les sortides de tots els pacients, les activitats grupals i les visites externes a pacients hospitalitzats, a excepció de causa major.

Centres hospitalaris

Tots els centres hospitalaris de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre durant esta situació d’exepcionalitat només realitzaran activitat urgent.

Es realitzaran intervencions quirúrgiques oncològiques, mentre que totes aquelles visites que es puguen realitzar telemàticament o telefònicament així es faran.

Durant este període hi ha una restricció de les visites als malalts hospitalitzats.

Us recordem la importància d'evitar en la mesura del possible desplaçar-vos al vostre centre sanitari i us recomanem que abans hi contacteu telefònicament. Igualment, us demanem que feu un ús responsable de tots els serveis d'urgències.

Des de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre es recorda que si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 061, sempre podeu trucar al vostre centre d'atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la regió sanitària Terres de l’Ebre al telèfon 977 448 170. Per a emergències important trucar al 112.

Per a informació o dubte per contactar amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre podeu trucar al telèfon 977 704 381.

Si necessiteu contactar tant amb el vostre CAP com amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions o informació podeu fer-ho també a qualsevol hora a: http://www.icsebre.cat/wg/contacta i us donaran resposta en menys de 24 hores.

INFORMACIÓ | Dilluns 16 de març | Reorganització de l'atenció primària

Per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus SARS –Cov-2, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha adoptat una sèrie de mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos i, alhora, preservar la salut de les treballadores i els treballadors sanitaris.
 
Pel que fa a l’atenció primària, des del 13 de març s’han posat en marxa totes les mesures per disminuir la demanda presencial als centres, amb l’increment de l’oferta telefònica i la gestió proactiva de les agendes per assegurar l’atenció d’aquelles demandes no demorables.
 
La implementació d’estes s’apliquen a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre des d’este dilluns i fins a nou avís. “En este moment, ja que hi ha professionals en aïllament domiciliari, hem de prendre mesures per assegurar l’atenció als usuaris i per protegir els professionals”, s’exposa en una nota de premsa.
 
Afectacions en els CAP
 
S’informa que l’activitat del Consultori Local de l’Ampolla es realitzarà al CAP de l’Aldea. El telèfon del CAP de l’Aldea, al qual han de trucar els usuaris és el 977 451 212.
 
A més, l’activitat del Consultori Local del Ligallo es realitzarà al CAP de Camarles, al qual els usuaris poden trucar al telèfon 977 470 561.
 
Finalment, les visites de pediatria del Consultori Local de Jesús s’atendran a la línia pediàtrica del CAP Baix Ebre de Tortosa i els usuaris poden posar-se en contacte al telèfon 977 519 101.
 
Reprogramacions de visites
 
S’informa que en tots els casos es reprogramaran les visites no urgents, es garantiran les visites a domicili i el seguiment de pacients que requerisquen atenció. Tots aquells seguiments que siga possible es realitzaran telemàticament i telefònicament.
 
Telèfons
 
Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es recorda que si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 06,1 sempre podeu trucar al vostre centre d’atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la regió sanitària Terres de l’Ebre al telèfon 977 448 170.
 
A més, us informem que si necessiteu contactar tant amb el vostre CAP com amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions o informació podeu fer-ho també a qualsevol hora a: http://www.icsebre.cat/wg/contacteu i us donaran resposta en menys de 24 hores.