VÍDEO La senzilla recepta per fer gel desinfectant de mans a casa

L'increment de demanda del líquid ha desbordat els distribuïdors i l'OMS ha difós una guia per elaborar-lo

La preparació es pot fer a casa en poca estona
La preparació es pot fer a casa en poca estona | Pixabay
NacióDigital
14 de març del 2020
Actualitzat el 15 de març a les 12:51h
El gel desinfectant s'ha convertit en un dels productes estrella. La crisi del coronavirus ha disparat la demanda d'este producte, recomanat per les autoritats sanitàries com una mesura efectiva per evitar el contagi, i cada vegada és més complicat trobar-ne a les farmàcies. I, quan sí que queden existències, el preu pot ser que estiga pels núvols.

La solució quan faltaven existències a Itàlia, principal focus del Covid-19 a Europa, ha vingut d'una recepta casolana, que s'ha divulgat a diversos mitjans escrits, a les xarxes i fins i tot a la televisió. Una recepta, a més, amb un origen oficial i respectable al màxim: la recomana la mateixa Organització Mundial de la Salut des de fa almenys una dècada.
 

Les autoritats sanitàries recalquen, no obstant això, que rentar-se les mans amb aigua i sabó és suficient per prevenir el coronavirus. El gel desinfectant, en este sentit, seria útil només en situacions on no tenim forma de rentar-nos les mans.

El químic italià Dario Bressanini ha divulgat igualment la recepta al seu canal de Youtube, que ja ha tingut més de 300.000 visites en només quatre dies.

 

Guia de l'OMS per elaborar desinfectant de mans by naciodigital on Scribd