Torna el temporal de vent a partir d'este divendres

Protecció Civil ha activat, de nou, el pla Ventcat per un episodi que durarà fins dissabte

Vent al litoral del País Valencià
Vent al litoral del País Valencià | Europa Press
Afguaita.cat
05 de març del 2020
Actualitzat a les 11:50h
Protecció Civil ha tornat a activar pla Ventcat per l'arribada d'un nou temporal de vent. Després de la forta ventada de dilluns, este matí s'han tornat a activar els avisos a tot el territori, especialment de cara a demà i fins al dissabte.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les ratxes de vent poden superar els 72 km/h i afectaran bona part de Catalunya. L'episodi més dur s'espera demà al matí amb l'arribada d'un nou front que podria durar fins al cap de setmana.
  Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També recomana que en el moment de ratxes més fortes s'eviti aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent. En un comunicat, Protecció Civil demana retirar o fixar bé els objectes que estiguen a l'exterior, en balcons o terrasses, i puguen ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes també recomana evitar aturar-se prop de bastides, tanques o murs inestables mentre duren les ràfegues de vent.