Movem Tortosa organitza amb motiu del 8M un diàleg per parlar del paper de la dona en l’economia

També s’ha presentat una moció al ple de dilluns a l’Ajuntament de Tortosa per avaluar l’impacte de gènere en les polítiques municipals.

per Redacció , Tortosa, 28 de febrer de 2020 a les 15:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Movem Tortosa ha decidit sumar-se un any més als actes de commemoració del Dia de la Dona. I ho fa amb l’organització d’una taula d’experiències per parlar del paper de les dones en l’economia. L’acte es farà a les 19.00 hores del proper dijous 5
de març al Centre Cívic de Ferreries i hi prendran part tres dones, dos de les quals treballen en camps professionals que tradicionalment han estat copats per homes o que la societat relaciona més amb el gènere masculí. En concret participaran en la taula d’experiències Carme Pla, vicepresidenta de l’Associació de Dones Empresàries de les Terres de l’Ebre (ADEDE); l’enginyera de forests Oliva Carrillo i la vigilant de seguretat Verònica Cartes.


D’altra banda, el ple de l’Ajuntament de Tortosa del proper dilluns debatrà també unamoció de Movem Tortosa que, en primer lloc, demana donar suport al manifest de la Vaga Feminista del 8 de març i, en segon lloc, proposa avaluar l’impacte de gènere de l’activitat municipal. En concret, es proposa fer una avaluació de l’impacte de gènere del pressupost municipal de 2019 i de les accions impulsades per l’ajuntament per corregir la bretxa salarial i evitar condicions de precarització; així com també avaluar l'impacte de gènere en contractes i convenis en sectors feminitzats i de cures. 

La moció també proposa garantir que l’alumnat del municipi participi en un programa per la diversitat sexual i afectiva i en un de coeducació; assegurar la paritat en les i els testimonis en xerrades i altres actes per la recuperació de la memòria històrica i informar al ple de l’Ajuntament del destí dels diners procedents de l’Estat del Pacte contra la Violència de Gènere.

 

 

Participació