Maria Climent, Premi Amposta 2019

El guardó vol reconèixer l’autora ampostina després de l’èxit assolit en la publicació de la seva òpera prima, Gina. Keila Garcia ha estat reconeguda amb la l’accèssit del Premi Amposta.

Maria Climent durant una entrevista amb l'aguaita.cat
Maria Climent durant una entrevista amb l'aguaita.cat | Sílvia Altadill
Aguaita.cat
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:12h
L'escriptora ampostina Maria Climent, que a l’octubre del 2019 va publicar la seua òpera prima Gina, ha estat reconeguda amb el Premi Amposta 2019. El jurat, integrat pels mitjans de comunicació amb presència física a la capital del Montsià, li han reconegut així l'èxit assolit amb el seu primer llibre, editat en català per L’Altra Editorial i en castellà per l’editorial Alfaguara.

Des que Gina va arribar a les llibreries s’ha convertit en un dels títols de ficció més venuts a tot el país, ha rebut nombroses crítiques positives i la seua autora ha aparegut en entrevistes i reportatges a mitjans d'àmbit territorial i d'àmbit nacional.

Nascuda l’any 1985 a Amposta, Maria Climent és traductora de professió i té la seua pròpia empresa de serveis de social media i generació de continguts. A més, col·labora com a redactora al digital cultural Catorze.cat, on té una secció d'articles. A Gina, Climent ens apropa a la història d'una jove diagnosticada amb esclerosi múltiple, que s'ha d'enfrontar a la malaltia mentre pren decisions vitals, carregada d'humor i ironia.

D'altra banda, i també en reconeixement del seu talent musical i el ressò del seu pas pel programa La Voz, el jurat del Premi ha decidit atorgar-li l'accèssit a Keila Garcia Pitarch. Keila ha estudiat violoncel i també toca la guitarra i l’ukelele de forma autodidàctica. La seua interpretació en veu i violoncel de Lost on you, d’LP, li va permetre l'accés a La Voz i va ser mereixedora de lloances per part del jurat.

Entrega Premi Amposta

L'acte d’entrega dels premis serà el proper 27 de març a les 21 hores al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Amposta. El Premi Amposta reconeix a les persones i entitats que durant l'any anterior han treballat per tenir una projecció destacada.