Protecció Civil activa l'alerta del pla Ventcat per la previsió de forts vents

Les comarques més afectades són les de Tarragona, nord de les Terres de l'Ebre i sud de Lleida i Barcelona

Les comarques del nord de les Terres de l'Ebre, entre les que es poden veure més afectades
Les comarques del nord de les Terres de l'Ebre, entre les que es poden veure més afectades | S.A.
Aguaita.cat
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:45h
Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'Emergències per risc de Vent a Catalunya, el Ventcat, per les fortes ventades que es preveuen per a este dimecres i que es mantindran fins a dijous.

Segons el Servei Meterològic de Catalunya (SMC) les ratxes de vent poden ser especialment intenses a les comarques del Tarragonès i Baix Camp, on es podran superar els 72 km/h. També es veuran afectats, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de Tarragona, comarques del sud de Lleida, nord de les Terres de l'Ebre i comarques del sud de Barcelona.

Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

També recomana que en el moment de ratxes més fortes, que es preveu per a este dimecres al matí i fins al migdia, s'evite aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

En un comunicat, Protecció Civil demana retirar o fixar bé els objectes que estiguen a l'exterior, en balcons o terrasses, i puguen ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes també recomana evitar aturar-se prop de bastides, tanques o murs inestables mentre duren les ràfegues de vent.