Els alumnes del Baix Ebre esdevenen consellers comarcals per un dia

El Consell Comarcal divulga els serveis que presta l'ens entre els escolars del Baix Ebre

per Redacció , Tortosa, 11 de febrer de 2020 a les 16:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha ofert a la comunitat educativa de la comarca el nou Catàleg d'Ensenyament del curs 2019/20 amb l'objectiu de divulgar els diferents serveis que presta la institució. Es tracta d'una proposta formativa integrada per una vintena de xerrades adreçades a les AMPA i estudiants de Primària, ESO i Batxillerat, que impartiran tècnics de la institució comarcal durant el segon i tercer trimestre del curs escolar.

El conseller comarcal d'Ensenyament, David Poy, ha destacat la implicació dels tècnics i del personal del Consell Comarcal per col·laborar amb la creació d'aquest catàleg de xerrades i d'activitats complementàries perquè sigui atractiu pels centres educatius i els ajudi a completar la formació de l'alumnat amb temes rellevants, actuals i realitzats per experts en la matèria.


El contingut de les xerrades tracten diverses temàtiques, des de la preparació al món laboral (autoocupació, emprenedoria o com muntar un negoci) fins altres com l'acolliment familiar, el foment del consum responsable o la importància de reciclar, passant pel funcionament de les depuradores del Baix Ebre. També hi ha xerrades dedicades al joc com una eina per potenciar el vincle dins la família o sobre com ajudar els infants a ser autònoms.
 

El Catàleg manté un dels tallers que ha tingut més bona acollida en anteriors edicions: 'Sigues conseller comarcal per un dia' en què els alumnes de segon i tercer cicle de primària o primer cicle d'ESO visiten la seu comarcal i es converteixen en consellers comarcals amb l'objectiu de conèixer la importància de la institució des d'un vessant pràctic i teòric. 

Les escoles i instituts del Baix Ebre interessats en els cursos i tallers d'aquest catàleg han de fer la corresponent petició a través de la seu electrònica del Consell Comarcal del Baix Ebre. 

 

Participació