ECONOMIA

Adeu a les monedes d'un i dos cèntims? Brussel·les ja estudia eliminar-les

La Comissió Europea ha presentat una proposta per avaluar l'ús d'estes monedes i harmonitzar l'arrodoniment de preus en tot el bloc

per Aguaita.cat , 4 de febrer de 2020 a les 10:08 |
Monedes d'un i dos cèntims d'euro. | Andrés Rueda (Flickr)
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió Europea ha anunciat que avaluarà l'ús de les monedes d'un i dos cèntims d'euro de cara a la seua possible eliminació i a la introducció d'una normativa que harmonitze l'arrodoniment de preus en tot el bloc.

Així consta en el programa de treball per a enguany que l'executiu comunitari ha presentat  i que es compon per un centenar d'iniciatives agrupades al voltant de les sis prioritats polítiques fixades per l'equip de la conservadora alemanya Ursula von der Leyen.


El vicepresident de la Comissió responsable de Relacions Institucionals, Maros Sefcovic, ha explicat en una roda de premsa que l'objectiu de l'avaluació és analitzar l'"eficiència" en l'ús d'estes monedes i adoptar normes comunes si és necessari.

En concret, Brussel·les vol evitar que cada Estat membre seguisca un procediment diferent d'arrodoniment. Segons ha explicat, alguns socis comunitaris com Finlàndia, Itàlia, Bèlgica, Irlanda o els Països Baixos ja tenen normes per arrodonir les factures de compres en botigues, mentre que altres no tenen regulació concreta.


"Volem assegurar que fem l'anàlisi adequada i després considerarem la nostra proposta", ha apuntat l'eslovac, per després puntualitzar que en aquest procés es consultarà a un ampli ventall d'actors implicats, inclosos els Estats membres.

 

Participació