Pedro Sánchez expressa la seua «commoció» després de sobrevolar el delta de l’Ebre

El president espanyol avança que divendres el seu govern activarà els mecanismes "per resoldre les urgències" del temporal

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu | Europa Press
per Redacció, Delta de l'Ebre | 23 de gener de 2020 a les 20:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut expressar la "commoció” que ha sentit especialment a Catalunya després de sobrevolar les zones afectades pel temporal Glòria, “i singularment el delta de l'Ebre", ha dit. "Vull traslladar la solidaritat, la fraternitat i el compromís del govern d'Espanya per solucionar la situació que viuen els veïns i els negocis afectats", ha afirmat.

Sánchez ha reclamat "unitat" a totes les administracions i institucions de les zones afectades pel temporal, entre les quals hi ha els Ajuntaments catalans i la Generalitat de Catalunya. "El que és important és que estiguem tots units, treballem braç a braç, que cooperem lleialment com estem fent perquè el que hem de fer és restablir la normalitat, garantir la seguretat i les vides de les persones de les zones afectades, i donar resposta a les urgències que tenen", ha explicat des de Mallorca, després de sobrevolar l'Ebre, la costa gironina i el Maresme. A més, ha avançat que el seu govern farà divendres "una reunió d'urgència" sense esperar el Consell de Ministres de dimarts per "activar tots els mecanismes que, en coordinació amb les administracions afectades, serviran per respondre temes amb la urgència que necessiten els afectats".


"No podrem reparar materialment tot el que s'ha perdut, hi ha molta vida, emocions i records al darrere. Però no escatimarem en recursos, esforços i voluntats per restablir la normalitat. És el deure que tenim les administracions públiques". Amb estes paraules, Sánchez ha volgut mostrar la seua "solidaritat i suport" als afectats pel temporal i garantir que el seu govern farà tot el que estiga a les seues mans per restablir la normalitat ara que ja ha passat el pitjor.

 

Participació