VÍDEO

Les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes

El vídeo mostra la criança de les llúdrigues de la Reserva Natural de Sebes a Flix

per Redacció , Flix, 16 de gener de 2020 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ahir, els tècnics del Grup de Natura Freixe, van sortir pels canals de la Reserva Natural de Sebes a fer el manteniment de les càmeres de fototrampeig que s’utilitzen per fer el seguiment d’algunes espècies que habiten a la Reserva, especialment dels mamífers carnívors. 
En este vídeo enregistrat el passat 24 de desembre,  hi  veiem una llúdriga amb la seva cria, certifica que les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes. “Aquesta troballa és molt important perquè certifica la feina ben feta al llarg de molts anys. Gràcies a les tasques de manteniment i de reobertura, els canals de la Reserva s’han convertit en el lloc idoni per la cria d’aquest mustèlid semiaquàtic” destaca Arnau Pou, biòleg i responsable de l’àrea de conservació del grup de Natura Freixe.

La presència de llúdriga en un ecosistema fluvial certifica el bon estat d’aquests hàbitats. Per aquest motiu, des del Grup de Natura Freixe se’n fa un seguiment de la seva presència a la Reserva Natural de Sebes, que va molt lligada al manteniment de les funcionalitats dels hàbitats fluvials. Gràcies al manteniment constant de canals, llacunes, control d’espècies exòtiques i recuperació del bosc de ribera, la llúdriga continua sent un dels grans valors naturals del tram final de l’Ebre.


Grup de Natura Freixe

El Grup de Natura Freixe es dedica a la conservació de la natura des de fa més de 30 anys. Gestiona la Reserva Natural de Sebes, un els espais naturals més importants de les Terres de l’Ebre, recuperant i millorant hàbitats d’interès (zones humides, espais forestals i espais oberts) per afavorir-ne la biodiversitat. Vetlla per la conservació, recerca i sensibilització del patrimoni natural, utilitzant la custodia del territori com a principal eina de gestió.

Reserva Natural de Sebes

La Reserva Natural de Sebes és un dels espais naturals més importants de les Terres de l’Ebre. Conjuntament amb el Meandre de Flix ocupa una superfície de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos. La gran diversitat d’hàbitats que acull la Reserva fa que sigui un punt important per a la conservació de la biodiversitat, tant de fauna com de flora i vegetació. Algunes de les espècies presents a la Reserva, estan catalogades com a escasses o molt rares a Catalunya, o fins i tot com a endemismes. 
Al llarg d’aquests anys, s’han bastit un seguit d’infraestructures: la passera del canyissar, l’observatori de la llacuna, l’observatori de la Vall de Sant Joan, la passera del bosc de ribera, l’observatori de les cigonyes i l’observatori lo galatxo, entre altres. A banda, i gràcies a l’adquisició per part de l’antiga Fundació Territori i Paisatge, es van incorporar a la Reserva les finques del Mas de les Cigonyes i del Mas de Pitoia. En aquesta darrera hi ha ubicat el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga.

 

 

Participació