L'escriptor Miquel Esteve guanya el Premi Mallorca de Narrativa

La presidenta del Consell Insular ha reivindicat en l'acte central de la Diada de les Balears un millor finançament per a la institució i per als Ajuntaments de les Illes

per Aguaita.cat , 31 de desembre de 2019 a les 18:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escriptor de Móra Miquel Esteve, ha guanyat el Premi de Narrativa que el Govern de l'illa de Mallorca atorga el dia de la seua Diada, 31 de Desembre.

Mireia Calafell ha guanyat en la categoria de poesia; Antoni Mas el d'assaig i Federic Clavarino, en fotografia contemporània. 

L'entrega dels premis va tenir lloc al Teatre Principal de Palma.

A l'inici de l'acte, la vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, va anunciar que en 2020 es crearà un Premi Mallorca de Narrativa infantil i juvenil i s'incorporarà el de Dramatúrgia.


Miquel Esteve es va alçar amb el Premi Mallorca de Creació Literària en la modalitat de narrativa, dotat amb 35.000 euros, per L'avi Antoni, Rimbaud i el monument al general Prim. Una obra marcada per "el seu caràcter hedonista i el seu ritme narratiu, i que incita a mantenir la resistència", van destacar els membres del jurat. "És un llibre que se sustenta en La caça espiritual, poema atribuït a Rimbaud", va assenyalar un escriptor que considera els premis com un reconeixement fantàstic a tota una trajectòria entregada a les lletres".


 

 

Participació