Jordi Cuixart agraeix el Premi Grifonet 2019 des de Lledoners

El Premi Grifonet que entrega Òmnium Terres de l'Ebre, aquest any s'ha lliurat a Roquetes on l'alcalde Paco Gas és un dels encausats per l'1 d'Octubre

per Redacció , Roquetes, 21 de desembre de 2019 a les 17:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Òmnium Terres de l’Ebre ha atorgat este migdia el premi anual Grifonet al president de l’entitat Jordi Cuixart en un moment d’excepcionalitat i en motiu de la sentència i condemna a 9 anys de presó.

El lliurament del premi ha estat en el marc d’un dinar a la Biblioteca de Roquetes, ja,que l’alcalde Paco Gas és un dels investigats i represaliats pel referèndum de l’u d’octubre.

 

Foto: Sílvia Altadill


L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i un familiar del Jordi Cuixart, els quals rebran la figura commemorativa del Grifonet feta per l’escultora Cinta Sabaté.

Marcel Mauri, actual President d'Òmnium Cultural, ha recollit el Premi Grifonet 2019 en nom de Jordi Cuixart


En les edicions anteriors s’ha guardonat amb el premi Grifonet a persones de les Terres de l’Ebre per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància tasca intel·lectual, social o humana. La premiada del 2018 va ser Zoraida Burgos, escriptora i bibliotecària, la qual ha fet entrega del Grifonet 2019.

Jordi Cuixart ha fet arribar una carta des de Lledoners als presents on agraeix el Premi Grifonet "des de les Terres de l'Ebre, el País de l'olivera i que aquest representa esperança en el futur que compartim, la fidelitat a un present de llibertat i una dignitat democràtica que construïm plegats cada dia".

 

Participació