Desestimades les impugnacions de l'externalització de l’enllumenat públic de Tortosa

Després del pronunciament de l'Institut Català de Contractes del Sector Públic, l'Ajuntament confirma l'adjudicació | L'alcalde Ferran Bel preveu iniciar el procés en poques setmanes

per Redacció , Tortosa, 5 de març de 2014 a les 21:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Roda de premsa de presentació de la memòria del serveis de la brigada al 2013. Foto: Ajuntament de Tortosa

L'alcalde de Tortosa ha anunciat avui que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha desestimat la impugnació que dues empreses van fer del resultat de l'adjudicació del contracte per a l'externalització de l'enllumenat públic del Tortosa. Bel ha dit que ahir mateix va signar el decret de confirmació de l'adjudicació i que en poques setmanes es podrà signar el contracte i iniciar el procés, alhora que ha expressat la seva satisfacció per la resolució, fet que "indica que les coses s'han fet bé en tot el procediment". En els propers dies, ha afegit l'alcalde, s'informarà dels detalls de l'externalització.


Amb el projecte d’externalització de l'enllumenat públic i dels semàfors de la ciutat l’Ajuntament pretén assolir una major eficiència, complir normativa i generar un estalvi del 20 % a les arques municipals respecte el cost actual, una reducció que s'eleva al 60% quant a consum energètic. Va ser presentat com un dels projectes més importants del present mandat i un dels compromisos de l'actual equip de govern explicitat al Pla d'Actuació Municipal 2011-2015.

L’alcalde ho ha explicat en la roda de premsa de presentació de la memòria dels serveis de la Brigada municipal, àrea de Manteniment i Logística, que segons ha explicat, atén anualment més de 2.000 serveis, la major part dels quals relacionats amb l'enllumenat (27%), desperfectes en edificis municipals (13,3%), actes festius (12,3%), paviments i voreres (10,3%), desperfectes en equipaments escolars (7%) i desperfectes a la via pública (6,8%). La majoria dels serveis es fan com a resposta als avisos que arriben de la Policia Local (27%) i dels propis serveis centrals de l'Ajuntament (24,3%). L'equip humà de Manteniment i Logística el formen 39 persones, que creixen fins a les 61 si afegim els plans d'ocupació de Treball als Barris i els alumnes dels tallers d'ocupació que hi va haver el 2013. En la comparativa d'efectius i incidències finalitzades, s'indica un increment de l'eficiència d'un 7,8 per cent respecte l'any anterior, segons la nota de premsa emesa per l'Ajuntament.

 

Participació