Els nois i xiquets també podran representar les entitats d'Amposta en les Festes Majors

L’Ajuntament comunica a les associacions del municipi que podran presentar-se tant noies com nois i xiquetes o xiquets per ser el representant o la representant de l’entitat durant les Festes Majors

per Redacció , Amposta, 22 d'octubre de 2019 a les 16:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Festes Majors d’Amposta tindran representats d’entitats i no pubilles i pubilletes. Així, l’Ajuntament d’Amposta ja ha comunicat a les associacions del municipi, a través d’una carta signada per l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que per a les Festes Majors d’Amposta 2020 tant noies i nois com xiquetes i xiquets podran exercir la funció de representant de l’entitat durant els dies festius.

"Conscients de la necessitat de treballar en la igualtat entre dones i homes des de tots els vessants de la societat, des de l’equip de govern municipal considerem oportú obrir tant a noies com a nois aquesta funció representativa", diu la carta enviada des d’alcaldia. "Serà decisió de cada associació si el o la representant és un noi o una noia o una xiqueta o un xiquet", assenyala la carta, tot afegint que "en qualsevol cas, cada entitat només podrà presentar un  o una representant i un o una representant infantil".


Amb esta decisió de L'Ajuntament d'Amposta es dóna un pas important en la igualtat de gènere i en el paper tradicional de les pubilletes de festes obrint la possibilitat de representar a les entitats més enllà de si és un xiquet o una xiqueta.


 

Participació