Una cinquantena de persones es concentren a la presó de Mas d'Enric per donar suport a Forcadell

L'expresidenta del Parlament està empresonada en aquest centre penitenciari des del juliol de l'any passat

Concentració a les portes de Mas d'Enric per donar suport a Forcadell.
Concentració a les portes de Mas d'Enric per donar suport a Forcadell. | Cedida
NacióDigital
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:54h
Una quarantena de persones s'han concentrat esta tarda a la presó de Mas d'Enric per donar suport a Carme Forcadell i expressar el seu rebuig a la sentència que la condemna a 11 anys i mig de presó. La gent s'ha reunit a les portes del centre penitenciari, al punt de control d'accés.

Per altra banda, este matí, se n'han aplegat una desena. La majoria eren avis del municipi de Valls, que hi fan concentracions setmanals, alguns d'ells visiblement afectats per la sentència. 

Este matí, un agent judicial s'ha desplaçat al centre penitenciari a primera hora per notificar la sentència del Suprem. Per ordre de la direcció de la presó, s'ha tallat l'accés a la zona d'aparcament i entrada de visitants.

La reacció de Forcadell 

L'expresidenta del Parlament ha reaccionat a la sentència del Tribunal Suprem que la condemna a 11 anys i 6 mesos de presó per sedició i a 11 anys i 6 mesos d'inhabilitació. Des del compte de la republicana es denuncia que "la injustícia ja s'ha consumat". 
 
La sentència s'ha fet pública este matí, quan passaven pocs minuts de les 9 h. El jurat presidit per Manuel Marchena ha decidit condemnar els presos polítics per un delicte de sedició i de malversació de fons públics, de manera que ha descartat definitivament la rebel·lió defensada per la Fiscalia. Oriol Junqueras ha estat condemnat a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació i esdevé la pena màxima. 

Pel que fa a Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, han estat condemnats per un delicte de desobediència a penes de deu mesos de multa, amb una quota diària de 200 euros. També han estat condemnats a un any i vuit mesos d'inhabilitació. La sentència absol dels delictes de malversació a Forn, Rull, Vila, Borràs i Mundó.