La Ràpita restaurarà peces per al Museu de la Mar de l'Ebre amb una aportació econòmica anual de Repsol

L’aportació de 4.900€ per part de la companyia es repeteix des de 2015 com a part de la seua vinculació empresarial a la costa del delta de l’Ebre

per Redacció , La Ràpita, 10 d'octubre de 2019 a les 16:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’ajuntament de la Ràpita i la companyia energètica Repsol han signat un any més un conveni de col·laboració per donar suport al Museu de la Mar de l’Ebre. En esta ocasió, el projecte consisteix a restaurar objectes de gran valor etnogràfic conservats a les col·leccions del Museu per tal de poder-los exposar al públic. El projecte, que inclou la confecció de noves carteles, està valorat en 6.195,20€, dels quals Repsol n’aportarà 4.900€.

D’esta forma, l’exposició permanent del Museu de la Mar de l’Ebre de la Ràpita es veurà ampliat amb noves peces que expliquen el passat marítim del nostre territori. Es tracten de bales de canó, un antic rastell de mariscador i una metxa d’un far, abans que aquests funcionessin amb electricitat. Les peces s’estan restaurant actualment i en les pròximes setmanes s’instal·laran els a les vitrines del museu, amb noves carteles que reflecteixin la col·laboració de Repsol. Al mateix temps, això permetrà substituir altres objectes prestats pel Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta. 


L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha agraït a Repsol la seva col·laboració durant els últims cinc anys que ha permès fer un seguit d’actuacions de millora i ampliació del Museu de la Mar de l’Ebre amb l’objectiu de seguir renovant l’interès del públic. Segons Caparrós, esta col·laboració “és una decisió compartida entre l’Ajuntament i l’empresa, i té molta lògica que estigui vinculada al Museu de la Mar de l’Ebre perquè és coneguda la vinculació de Repsol amb la nostra mar per mitjà de la plataforma Casablanca”. 

Per la seua banda, Helena Izaguirre, directora de la Unitat de Negocis de Repsol, ha subratllat que l’interès de l’empresa amb aquesta col·laboració naix per l’element en comú que tenen amb la Ràpita: el mar. “És un goig veure com ha anat creixent la col·lecció del Museu de la Mar, que cada cop és més representativa del que és el mar de l’Ebre”, ha apuntat Izaguirre.


Este, és ja el cinquè conveni de col·laboració que signen l’Ajuntament de la Ràpita i la companyia Repsol amb l’objectiu d’ampliar i millorar l’exposició del Museu de la Mar de l’Ebre. En altres ocasions, s’ha impulsat la traducció de continguts del museu o per realitzar un audiovisual interactiu sobre el far de l’illa de Buda. 

 

Participació