El ple de la Ràpita rebutja la resolució del Parlament contra els correbous

La corporació també aprova una moció de suport al moviment independentista després dels darrers empresonaments

La sessió de ple d'este divendres 27 de setembre a la Ràpita.
La sessió de ple d'este divendres 27 de setembre a la Ràpita. | Cedida
Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:54h
El ple de l'Ajuntament de la Ràpita ha aprovat este divendres, per unanimitat, una moció de suport a la festa dels bous. El text, presentat de forma urgent per tots els grups durant el ple de setembre, argumenta que la decisió del Parlament d’instar el Govern a prohibir els correbous s’ha fet “d’esquena” al territori i als agents implicats. Per este motiu, la moció demana obrir un debat al territori on “es tinga en compte l'opinió dels experts” i no convertir la qüestió “en un debat interessat”. La moció ha estat aprovada pels deu vots a favor del grup d'ERC, els tres de Junts per Catalunya, els dos de Més Ràpita i els dos del PSC.

El portaveu del grup municipal d'ERC, Albert Salvadó, ha rebutjat la votació del Parlament contra els correbous perquè suposa "un acte de falta de respecte absolut” a les Terres de l'Ebre. “Que el Parlament s'atrevisca a regular un tema tan transcendent per les Terres de l'Ebre com són els bous no és acceptable", s’ha queixat. La portaveu del PSC, Rosa Anglés, ha explicat que "defensem les festes amb correbous perquè creiem que és un patrimoni etnogràfic viu a les Terres de l'Ebre que cal preservar". De la seua banda, el portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha afegit que "al final, els de Barcelona se'n sortiran amb la seva i a les Terres de l'Ebre ens quedarem penjats".

En una altra moció presentada d'urgència al plenari pels grups d'ERC i Junts per Catalunya, la majoria de la corporació ha mostrat el seu suport al moviment independentista després dels esdeveniments d'esta setmana, en què set persones han ingressat en presó preventiva acusades de terrorisme. La moció dixa clar el rebuig a la violència però es manifesta en contra de la repressió i la persecució política, i a favor de refermar el compromís de l'Ajuntament en la defensa dels drets i llibertats del poble de Catalunya. El text s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC i JxCat, l'abstenció de Més Ràpita i el vot en contra del PSC.