Arriba la 12a Marxa de torxes de les Terres de l'Ebre que porta per lema “Per la República de totes, ho tornarem a fer!”

Tindrà lloc a Tortosa el 10 de setembre a les 20:30h amb sortida des del Castell de la Suda fins a arribar a la Plaça del Mercat.

per Redacció , Tortosa, 6 de setembre de 2019 a les 13:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per dotzè any consecutiu, el 10 de setembre, Tortosa acull la Marxa de Torxes per la Independència. Esta manifestació de l’independentisme a les Terres de l’Ebre, s’ha consolidat com la més gran del territori comptant cada any amb centenars de persones marxant pels carrers del nucli antic de Tortosa. La Marxa de Torxes està organitzada per la Comissió 11 de setembre de les Terres de l’Ebre que enguany està formada per les entitats: Assemblea Nacional Catalana de les Terres de l'Ebre, Casal Popular Panxampla, Iaies i Iaios per la Llibertat i els Drets humans, el Comitè en Defensa de la República de Tortosa i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. La marxa que sortirà a les 20:30h des del Castell de la Suda, passant pel Nucli Antic, acabarà a la Pl. del Mercat, amb els parlaments de Marc Castellnou, expert en gestió d’incendis forestals. La lectura del manifest anirà a càrrec d’una persona membre del col·lectiu Rebrotem, de la Ribera d’Ebre.
El lema d’enguany, “Per la República de totes, ho tornarem a fer”, referma la voluntat de la Comissió per treballar per un país nacionalment lliure i socialment just, en referència a l'anhel de recuperació de les nostres llibertats nacionals i el tipus de societat i país que es pretén crear,on totes les persones hi tinguen cabuda i els seus drets i llibertats siguen respectats.

Alhora, la Comissió vol emfatitzar la importància i la voluntat que el nou país que volem construir treballe per l'equilibri territorial i per una nova manera d’entendre quina relació hem de tenir amb el nostre entorn natural. Es per això el parlament anirà a càrrec de Marc Castellnou, expert en gestió d’incendis forestals, natural de Tivissa, i que s’ha donat a conèixer darrerament per les nombroses entrevistes a molts mitjans de comunicació on ens ha fet reflexionar sobre el nostre entorn forestal i rural i cap on hauríem d’anar si no volem viure incendis catastròfics com el de la Ribera d’Ebre. Finalment, la Comissió ha volgut fer un reconeixement al col·lectiu nascut arran del propi incendi de la Ribera d’Ebre, Rebrotem, que promou la solidaritat amb les persones afectades per l’incendi de més de 6.000 hectàrees de va afectar a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. Un manifest que deixa ben clar que la ciutadania que es va mobilitzar l’1 d’octubre no ho va fer per un millor finançament sinó per una República plenament sobirana. Un manifest que també posa èmfasi en la importància que té la societat civil organitzada com així ho demostren els més de deu anys de mobilitzacions des de les manifestacions pel “Dret a decidir” de 2006 i 2007 fins a l’1 d’octubre. També s’hi reflexa el malestar amb la repressió que estan rebent independentistes i antifeixistes per part del propi govern català.
Els beneficis de la Marxa de Torxes d’enguany aniran a càrrec de la iniciativa Rebrotem.

Finalment es cridarà a participar als actes organitzats a la Diada a Barcelona i a totes les manifestacions populars arreu del país.
La marxa comptarà amb la participació de colles de gralles del territori i amb els Castellers de Tortosa. A l’inici de la marxa es repartiran 400 torxes que il·luminaran els carrers de Tortosa.

 

 

Participació