Els Agents Rurals salven un xot jove que havia caigut a terra a Móra d’Ebre

Han traslladat l'animal a un centre de fauna per a la seua recuperació

per Redacció , Móra d'Ebre, 13 d'agost de 2019 a les 17:33 |
Exemplar recuperat a Móra d'Ebre. | Agents Rurals
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Agents Rurals han salvat un xot jove que havia caigut a terra, a Móra d’Ebre, i l’han traslladat a un centre de fauna per tal que puga recuperar-se. Tal com han explicat els Agents Rurals a les xarxes socials, en època de reproducció es poden trobar cries fora del niu. En cas que en trobeu alguna i no estiga ferida, no la recolliu. És millor dixar-la en un lloc elevat, perquè els pares continuaran alimentant-la.

El xot (Otus scops) és un ocell de la família dels estrígids d’uns 20 cms centímetres de llargada, plomatge entre grisenc i bru, amb bigotis ben marcats, que fa un crit planyívol característic.


l xot és un migrant transsaharià, que només fa estada als Països Catalans durant l'estiu, tot i que, a la costa, algun exemplar també hi roman a l'hivern.

Sovinteja en bosquets de la plana, en els boscos de ribera, en rases i fondals humits. També és freqüent en feixes arbrades i en parcs i jardins, on s'instal·la molt sovint, prop de les cases. Es localitza des de la plana fins a la muntanya.

 

Participació