Amposta reforça les accions contra les agressions sexistes de cara les Festes Majors

Una zona d’acompanyament al Punt Lila, més il·luminació i formació per al personal d’oci, novetats d’"Amposta amb respecte" | El Punt Lila s’establirà totes les nits a la Zona Jove i al pavelló firal durant el concert de Melendi

per Redacció, Amposta | 5 d'agost de 2019 a les 11:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amposta seguirà treballant estes Festes Major contra les agressions sexistes i les violències sexuals en espais d’oci i festius sota el lema "Amposta amb respecte". Engegat l’any passat, el pla suma noves accions per fomentar el respecte i la igualtat : "Ja fa diversos anys que treballem en esta campanya des de les diferents àrees de l’Ajuntament, sempre amb l’objectiu de conscienciar al jovent sobre les polítiques d’igualtat. No ens cansarem que totes les persones creixin amb respecte", ha dit l’alcalde, Adam Tomàs.

La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, ha incidit també en el fet que "la idea d’esta campanya és conscienciar contra les agressions i la violència sexual, i denunciar-les en el cas que n’hi haja, ja que tots tenim el poder d’actuar i denunciar esta xacra social".


Entre les novetats incorporades al Punt Lila, que estarà situat a la Zona Jove, s’incorpora un espai cobert d’acompanyament en el cas d’agressions o violència sexual. D’altra banda, la carpa informativa estarà dirigida per una psicòloga formada en temes de gènere i agressions sexuals. El divendres 9 d’agost la carpa informativa també estarà ubicada davant del Mercat Municipal.

Amb la finalitat d’augmentar la seguretat dels carrers, "Amposta amb respecte" també inclou una reforma urbanística que augmentarà la il·luminació a les zones d’oci nocturn i dels carrers perifèrics a la Zona Jove.


Respecte a l’any passat, es mantindrà l’acció de difusió per xarxes socials del cartell i els protocols d’actuació en el cas d’agressions. També continua la campanya dels gots de plàstic amb l’eslògan de la campanya, que es vendran al preu d’1 euro a la barra de les festes, a més de xapes i polseres, que estaran disponibles al Punt Lila.

Formació per al personal de seguretat i oci nocturn

El protocol d’abordatge d’agressions sexistes ha permès formar al personal de seguretat i oci nocturn de la ciutat, perquè tant la Policia Local, Protecció Civil o els propietaris de locals d’oci i organitzadors de festivals tinguen un protocol d’actuació i intervenció davant les possibles agressions als espais públics.

Una setmana abans de les Festes Majors, este sistema d’actuació també s’ha fet extensiu al personal que treballarà en els espais d’oci, pel qual, durant la nit, hi haurà personal de barra, de seguretat o de l’organització preparats per actuar en el cas de patir o presenciar una situació irrespectuosa.

 

Participació