Una de les espeleòlogues perdudes dissabte en una cova a Cantàbria és de Vinaròs

Les tres dones ja han sortit de la cova de Cantàbria on havien quedat atrapades

Redacció
15 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:57h
Una de les tres espeleòlogues que es van perdre dissabte quan inspeccionaven la cova de Cueto-Coventosa, a Cantàbria, és de Vinaròs. Juntament amb dos dones més, de Barcelona, va entrar dissabte a les 12.20 hores a la cavitat, situada al municipi d’Arrendondo, i en no sortir a l’hora prevista, ahir diumenge es va activar un dispositiu per localitzar-les i este dilluns han pogut ser salvades pels equips d’emergències que han participat en l’operatiu de recerca. Les han trobat en bon estat de salut cap a les quatre de matinada, però presentaven un estat "d'esgotament total" després de 48 hores a la cova que ha fet necessari que les ajudessen a sortir a un ritme molt lent.

Les dones, que tenen entre 40 i 50 anys, coneixen la tècnica i tenen material, però era el primer cop que feien esta travessia. Per la dificultat tècnica de la cova i la seua longitud, es triga més a fer el recorregut del que marquen les guies d'experts, que poden tardar entre 12 i 18 hores a fer tot el trajecte.

En veure que no sortien, es van activar dos grups de recerca, que van entrar pels dos extrems de la cova a la 1 de la matinada. El de Coventosa va sortir sense trobar les dones. Ha estat el de Cueto, a la part de dalt, qui les ha localitzat.

De fet, Protecció Civil ja apuntava a mig matí que era una bona notícia que este segon equip encara no hagués sortit, el que podria indicar que haurien trobar les espeleòlogues i que les estarien ajudant a acabar la travessia fins a l'exterior.