Concentracions a diverses poblacions ebrenques en contra de la Manada de Manresa

Ciutats com Tortosa, Amposta o Ulldecona s'han concentrat a les 18:00 hores enfront dels seus ajuntaments per denunciar la violació múltiple de Manresa

Concentració a la Plaça de l'Ajuntament de Tortosa en suport a la menor , víctima d'una violació múltiple a Manresa
Concentració a la Plaça de l'Ajuntament de Tortosa en suport a la menor , víctima d'una violació múltiple a Manresa | Cedida
Redacció
08 de juliol del 2019
Actualitzat el 09 de juliol a les 10:01h
Ciutats com Tortosa, Amposta, Deltebre o Ulldecona s'han sumat esta tarde a les concentracions convocades enfront dels seus ajuntaments per denunciar la violació múltiple a una jove de 14 anys de Manresa per part d'un grup de set homes. Convocades per la Comissió Vaga Feminista, les concentracions han servit per mostrar el suport a la jove, que ha declarat avui a l'audiència provincial de Barcelona, i expressar compromís en la lluita per erradicar qualsevol tipus de violència contra les dones.

Els agressors no seran jutjats per violació sinó per abusos sexuals, per la qual cosa diverses ciutats de Catalunya s'han unit a la protesta. El col.lectiu feminista creu que no són fets aïllats sinó "violències estructurals d'una societat on es culpabilitza a la víctima amarrant en un imaginàri col.lectiu patriarcal".

Poc després que el Tribunal Suprem haja condemnat els membres del grup conegut com la Manada a 15 anys de presó per un delicte de violació, l'Ajuntament de Manresa ha recordat que este cas té una clara similitud amb l'altre, però amb l'agreujant que la víctima era una menor. Per això sol·licita que la fiscalia qualifique els fets com a agressió sexual amb intimidació, i no com a abús.

En una societat encara patriarcal i masclista, l'Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de la Dona, conjuntament amb entitats i ciutadania, manifesten la seua voluntat de "seguir  treballant de manera decidida a favor de la igualtat i per erradicar la xacra de la violència de gènere, denunciant qualsevol situació de violència o discriminació envers les dones, i donant suport a les dones que encara en són víctimes i les seues famílies. La igualtat i la llibertat de totes les persones són valors fonamentals i Manresa,com també les poblacions de les Terres de l'Ebre volen esdevenir ciutats compromeses amb aquests principis, per treballar per construir una societat de dones i homes lliures".
 

Concentració davant l'ajuntament d'Amposta. Foto: Cedida

 

La protesta davant l'ajuntament de Deltebre, Foto: Cedida