El jutge admet a tràmit la denúncia d’ACTYMA contra els correbous de l'Ampolla

per Redacció , L'Ampolla, 17 de febrer de 2014 a les 19:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La modalitat denunciada són els bous a la mar. Foto: ACTYMA

El jutjat del contenciós administratiu número 1 de Tarragona ha admès a tràmit la demanda presentada per l'entitat animalista ACTYMA davant els Tribunals, contra la direcció general d’Administració de Seguretat, Serveis del Joc i d’Espectacles, de la Generalitat de Catalunya, per la celebració de correbous a l'Ampolla, segons ha informat ACTYMA en un comunicat.


Segons la denúncia de l'ONG, en este festeig taurí consistix en instal·lar una plaça de bous al port de l'Ampolla amb una obertura “cap a on s'adrecen els bous caient al mar (per provocació de la gent o per escapar del festeig). Seguidament una barcassa “atrapa” l'animal, “a la qual cosa es resistix”, enxampant-lo per les banyes amb una corda, i es remolca fins a la rampa que conduix a la plaça, on comença de nou i/o continua el correbou. Segons ACTYMA, esta és una modalitat “prohibida”.

Els animalistes defensen que segons la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, “el recinte ha d’estar tancat per evitar que surtin d'allí i així mateix evitar que caiguen al mar” i asseguren que “el fet que aquesta Llei incloga la variant de “bous a la platja", “no indica que es puga obrir el recinte”.


ACTYMA també denuncia “la mala praxi” en la recuperació d'alguns bous al mar per part dels controladors de l'espectacle i comissió de bous, pel mètode utilitzat per atrapar a l'animal, que consistix a passar-li una corda pel coll “amb l'evident risc d'asfixiar-ho, provocant l'ofec del bou”.

Així mateix, l'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal denuncia la participació de nens en este correbou i d'algunes persones consumint begudes alcohòliques durant l'espectacle.

ACTYMA ha presentat davant el Deganat dels Jutjats de Tarragona, per interlocutòria del jutge, entre altres proves, un informe tècnic veterinari com a prova pericial elaborat per etòlogues del “Ethogroup-Institut d'Etologia Clínica”, valorant el sofriment dels bous en este festeig taurí.
 

 

Arxivat a:
Societat, Actyma, Correbous
Participació