ERC liderarà el Consell de la Terra Alta amb un pacte a cinc que trenca l'hegemonia històrica de JxCat

La regidora republicana d'Arnes, Neus Sanromà, serà la presidenta de l'ens en substitució de Carles Luz

per Redacció , Bot, 20 de juny de 2019 a les 17:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ERC liderarà el Consell Comarcal de la Terra Alta amb un pacte a cinc que acaba amb l'hegemonia històrica de Junts per Catalunya en esta comarca. L'antiga Convergència havia governat a la Terra Alta des de la creació dels consells però este dijous s'ha tancat i firmat un acord de govern entre ERC, la UPTA (Unió per la Terra Alta), la FIC, Entesa i l'Agrupació d'Electors de Bot.

Neus Sanromà, regidora d'ERC a Arnes, serà la presidenta de l'ens en substitució del convergent Carles Luz, alcalde de Gandesa. "La finalitat és sumar forces i canviar el sentit del consell comarcal", ha defensat. L'Agrupació d'Electors va perdre la representació al Consell però se l'ha inclòs al pacte per visualitzar, amb vuit dels dotze alcaldes de la comarca, "la voluntat evident de canvi".


En el marc d’una roda de premsa conjunta a Bot, la nova presidenta ha assenyalat que els diferents actors que han possibilitat del pacte aposten per “una nova gestió de la comarca”. Sanromà també ha destacat que vuit alcaldes donen suport a este acord, constituint una majoria absoluta. “És un pacte inclusiu que vol cohesionar tota la comarca i l'objectiu és ben clar: treballar per tota la nostra gent”, ha remarcat la regidora d’Arnes.

A més, Sanromà ha expressat la voluntat de que el consell d’alcaldes tinga una representació “forta i potent” i que les decisions que prenguen “es tinguen en consideració i puguen tirar endavant dins del programa del consell comarcal”. Alhora, la regidora ha defensat que cal que les dones vagen assumint cada cop “més quotes de poder”. 


L’organigrama

Esquerra Republicana comptarà amb la presidència, la primera vicepresidència i sis àrees de treball; la UPTA ocuparà la segona vicepresidència i dues àrees de treball; la FIC, la tercera vicepresidència i una àrea de treball, i Entesa obtindrà la quarta vicepresidència i una àrea de treball.

En referència a les àrees de governació, Esquerra Republicana ocuparà Governació; Recursos humans; Serveis socials; Obra, serveis i assistència municipal; Cultura, ensenyament i noves tecnologies; i Promoció econòmica i comunicació. L’UPTA gestionarà les àrees d’Agricultura i Medi Ambient; la FIC, Joventut i esports; i Entesa, Turisme, consum i comerç. 

 

Participació