La Diputació de Tarragona impulsa la instal·lació de lluminàries LED a Caseres i a les Coves de Benifallet

Les actuacions permeten millorar l'estalvi energètic i reduir la contaminació lumínica

Imatge de Caseres amb la nova il·luminació
Imatge de Caseres amb la nova il·luminació | Cedida
Redacció
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:13h

Les Coves Meravelles de Benifallet amb la nova il·luminació Foto: Cedida


La Diputació de Tarragona ha col·laborat enguany en dos projectes que han permès instal·lar il·luminació LED a les Coves Meravelles de Benifallet i als carrers del municipi de Caseres. La redacció dels projectes i la direcció de les obres han anat a càrrec de la Diputació de Tarragona, a través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori.

A Benifallet, el projecte ha permès renovar l'enllumenat ornamental de l'interior de les coves, així com arranjar l'enllumenat del camí d'accés a este espai. La instal·lació elèctrica existent era molt antiga amb materials obsolets i deficiències que provocaven talls en el subministrament, impedint la normal realització de les visites programades a les coves. Gràcies a la instal·lació de lluminàries noves amb tecnologia LED, s'hi ha aconseguit millorar l'estalvi energètic i la il·luminació.

En concret s'ha renovat la instal·lació d'enllumenat públic des de l'aparcament a la cova Marigot i també s'ha millorat l'enllumenat ornamental de l'interior de les coves Meravelles i Marigot amb projectors LED. D'altra banda, s'han col·locat unes baranes noves d'inoxidable a l'interior de les coves.

La Diputació de Tarragona ha dissenyat este projecte i n'ha dirigit les obres. L'actuació ha comptat amb una aportació de 79.388,68 euros del Pla d'Actuació Municipal.
 

Imatge de Caseres amb la nova il·luminació Foto: Cedida


Renovació de l'enllumenat públic al municipi Caseres

Per la seua banda, a Caseres l'actuació de la Diputació de Tarragona també ha permès substituir les lluminàries existents per LED, afavorint així l'estalvi energètic i reduint la contaminació lumínica. L'actuació ha previst la unificació i substitució dels diferents sistemes d'il·luminació per models més eficients. En este sentit, s'han unificat i substituït les columnes i fanals, les balises o els projectors, afavorint la uniformitat de la distribució de la llum.

Tot plegat ha permès guanyar lluminositat i uniformitat lumínica, creant una xarxa més eficient en el seu conjunt. El disseny de la instal·lació, la disposició dels punts de llum, el nivell lumínic i el sistema d'il·luminació ha estat projectat tenint en compte les característiques de les diverses zones del municipi.

La Diputació de Tarragona ha dissenyat este projecte i n'ha dirigit les obres. L'actuació ha comptat amb una aportació de 68.254,03 euros del Pla d'Actuació Municipal i ha comptat també amb la col·laboració de l'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía).