Eleccions municipals 2019

I ara, com queden els Consells Comarcals ebrencs?

ERC s'imposa al Montsià, Baix Ebre i Terra Alta

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 27 de maig de 2019 a les 13:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els republicans són els clars guanyadors de les eleccions municipals al conjunt de es 4 comarques ebrenques amb un 35,5% dels vots (un total de 33.421) i això també s'ha vist reflectit en la configuració dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre.

Al Baix Ebre, amb 33,33% dels vots, ERC obté 11 conellers. Per sobre dels 8 de JuntsxCat (32,88%). Al Montsià els republicans han aconseguit 13 consellers comarcals, en segon i tercer lloc empaten el PSC i JuntsxCat amb 5. A la Ribera d’Ebre els republicans doblen, amb 10 seients, en nombre de consellers JuntsxCat. Mentre que la Terra Alta és la única comarca ebrenca on JuntsxCat ha resistit amb el 37,89% dels sufragis i 9 consellers comarcals, per sobre dels 6 d’ERC.

Així queden configurats:

Al conjunt de Catalunya ERC guanya clarament en 19 dels 40 consells comarcals de Catalunya i se situa com a primera força en vots i nombre de consellers, segons ha anunciat el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.


El conseller, també encarregat dels processos electorals, ha detallat que ERC ha guanyat en 12 consells comarcals més que el 2015 tenint en compte ara en tenia 7. En segona posició hi ha JxCat que perd 13 consells comarcals ja que en aquestes eleccions municipals és la força més votada en 16. Per la seva banda, el PSC guanya en 5 millorant els 4 que havia aconseguit fa quatre anys. Pel que fa al nombre de consellers, es produeix un empat en 6 consells comarcals. En total hi ha 1.028 consellers en els 40 consells comarcals. Per primera vegada no s'ha constituït el consell comarcal del barcelonès que s'ha dissolt per llei.

Dels 6 consells comarcals en què es produeix un empat a consellers, en 5 casos l'empat és entre ERC i JxCat (Conca de Barberà, Moianès, Pla de l'Estany, La Selva i l'Urgell). I al consell comarcal del Tarragonès l'empat es produeix entre ERC i el PSC.

Podeu consultar els resultats a tots els consells comarcals aquí

 

Participació