eleccions municipals 2019

Com et pots lliurar de formar part d'una mesa electoral?

El sou és de 65 euros (cinc més que fa 12 anys) però si compleixes algunes d'estes condicions potser pots evitar hipotecar-te el 26-M en un col·legi electoral

per Aguaita.cat, 17 de maig de 2019 a les 09:10 |
Mesa electoral | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A alguns ciutadans potser els fa gràcia passar el 26 de maig revisant carnets d'identitat en una mesa; però també n'hi ha que, si poguessen, no es presentarien, sobretot els abstencionistes.

Però ser president o vocal, pot tenir alguns avantatges, com ara la reducció de la jornada laboral de cinc hores el dia posterior, i la inclusió en el sistema de la Seguretat Social per fer front a les contingències derivades de la seua participació en les eleccions. El principal avantatge és el sou de 65 euros -ha pujat cinc euros en 12 anys-, que si a simple vista pot semblar esquifit, a molts aturats els aniria molt bé.


Estan exclosos de formar part d’una mesa els ciutadans majors de 70 anys o els que no sàpiguen llegir ni escriure. Per ser president, a més, cal tenir el títol de batxillerat, de formació professional de segon grau o el graduat escolar.

A més, te'n pots lliurar si tens entre 65 i 70 anys, si estàs embarassada -només a partir del sisè mes-, si demaneu la baixa mèdica al metge de capçalera, si concerteu una prova mèdica els dies anteriors o a l'endemà de les votacions, si ingresseu en un convent de clausura, si sou bomber i demaneu estar de guàrdia, si fixeu la data del vostre casament per aquest dia, o si sou director d'un mitjà de comunicació.


Llegeix més històries del 26-M a municipals.cat

 

Participació