Mor un home de 63 anys en caure accidentalment al canal de la dreta de l’Ebre a Amposta

El corrent l'ha arrossegat dos quilòmetres riu avall, des del pont de Pedra fins al Camí de Lligallo de Cambra

Canal de la Dreta de l'Ebre, al seu pas per Amposta.
Canal de la Dreta de l'Ebre, al seu pas per Amposta. | Cedida
Redacció
27 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:18h
Un home de 63 anys ha mort aquest dissabte al matí en caure accidentalment al canal de la dreta del riu Ebre, a Amposta. Per causes que es desconeixen, cap a les 9 del matí l'home s’ha precipitat a l'aigua quan caminava a l'altura del pont de Pedra i el corrent l'ha arrossegat un quilòmetre i mig canal avall, fins a la zona del Camí de Lligallo de Cambra. Tres agents de la policia local d'Amposta han buscat la víctima i un d'ells s'ha llançat al canal per rescatar l'home, però els serveis mèdics no han pogut fer res per reanimar-lo a la seva arribada. Les fonts policials consultades descarten el suïcidi i asseguren que la mort és accidental.
Segons han explicat els agents que han participat en l'operatiu de rescat, una testimoni ha vist com el gos que acompanyava la víctima es quedava bordant a la vora del canal i hauria deduït que el seu propietari hauria caigut. El cos ha estat localitzat a mig quilòmetre d'aquest punt, quan era arrossegat per l'aigua i surant de panxa cap avall. Posteriorment, els agents s'han tret la roba un d'ells s'ha llençat a l'aigua. Amb l'ajut dels altres dos i malgrat el fort corrent, l'han pogut treure del canal, a un quilòmetre i mig, aproximadament, aigües avall del punt de l'accident. 

Ja fora de l'aigua, han comprovat que l'home no tenia constants vitals i presentava signes d'ofegament. El metge de l'ambulància medicalitzada n'ha certificat la defunció. Al lloc dels fets s'han desplaçat també, a banda dels serveis mèdics, efectius dels Mossos d'Esquadra i dels bombers.

La víctima, de 63 anys, sortia habitualment a passejar per la zona on hauria patit l'accident. Segons la policia local, tenia epilèpsia, trastorn que li havia provocat caigudes en anteriors ocasions. Per aquesta raó, la família li havia demanat que es posés un casc cada cop que sortia. En aquesta ocasió, però, s'ha precipitat al canal i s'ha ofegat. L'home no sabia nedar i el seu cos ha estat arrossegat amb gran força pel corrent: de fet, ha recorregut el tram de prop 1,5 quilòmetres entre el punt de la caiguda i el de rescat en només en uns quinze minuts. "Ha estat tot bastant ràpid", ha lamentat un dels agents que ha participat en el rescat.