1 de 10

ERC, ICV i PSC recorren la resolució del contracte de la piscina de Tortosa

Apunten a una possible «malversació de fons públics» per haver tornat la garantia i no reclamar la penalització | L'alcalde diu que els recursos seran estudiants però advertix que el procés de les piscines es pot encallar

per Redacció, Tortosa | 6 de febrer de 2014 a les 18:50 |
Les obres de les piscines van començar amb uns enderrocs i es van aturar al 2011. Foto: Sílvia Berbís

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Tortosa han rebut avui els recursos dels grups municipals del PSC, ICV-ET i ERC, contra l'acors de ple de resolució dels contractes signats entre l’empresa Quatuor i l’Ajuntament per construir les piscines, els nous pàrquings al Rastre i Ferreries, i per gestionar la zona blava. La resolució d'estos contractes va ser decidida pel govern de CiU en el ple del passat mes de gener i l’oposició qüestiona el procediment, és a dir, l’acceptació de la renúncia i la devolució de la garantia dipositada per Quatuor. De fet, els portaveus d’ERC, ICV han apuntat a una possible “malversació de fons públics” per retornar la garantia i no reclamar la penalització que, defensen, se li podia demanar a l’empresa adjudicatària.


El PSC ja va anunciar ahir dimecres a la nit la presentació dels seus recursos, “que consideren les resolucions preses pel plenari como nul·les de ple de dret”, i pretenen que el Ple reconsidere la seua posició i resolga el contracte “d'acord amb la legislació”, segons ha destacar el regidor socialista Enric Roig.

Amb el recent acord de ple, han apuntat ICV-ET i ERC, que este matí han fet una roda de premsa conjunta, l’Ajuntament de Tortosa va renunciar a iniciar l’expedient necessari per sol·licitar les quantitats que l’empresa hauria d’haver pagat en concepte de penalització. Per al portaveu municipal d’ERC, Josep Felip Monclús, el contracte signat amb l’empresa preveia indemnitzacions en cas d’endarreriment, que s’incrementarien a mesura que passessen els dies, fins al punt que, a partir dels 120 dies, l’Ajuntament hauria d’haver resolt el contracte per incompliment culpós. Una resolució que, d’acord amb la Llei de contractes del sector públic i amb el propi contracte signat, segons Monclús, “havia de concloure amb la incautació de la garantia per fer front al perjudici que l’empresa ha causat”. Monclús ha afirmat que “l’acord de Ple, fins i tot podria representar una malversació de béns públics, perquè en comptes de quedar-se la garantia i iniciar la reclamació de les quantitats que se li havien de demanar a l’empresa en concepte de penalització, l’Ajuntament acordà la devolució de la garantia dipositada”. 


En el mateix sentit, el portaveu d’ICV-ET, Jordi Jordan, ha reclamat “que l'alcalde rectifique i pel bé de Tortosa exigisca a l'empresa tot allò que marca la llei i el mateix conveni que ell va aprovar”.

En declaracions als mitjans de comunicació este matí, l’alcalde Ferran Bel ha apuntat que els serveis jurídics analitzaran a fons els recursos i ha adverit que, en cas que s’estimen i es desemboqués en un cas contenciós administratiu, el litigi conseqüent amb l’empresa portaria a que el procés de les piscines quedés encallat durant alguns anys.
 

 

Participació