Quin temps farà esta Setmana Santa?

Estan previstes pluges a partir de dijous però la incertesa predomina en totes les prediccions meteorològiques

NacióDigital
14 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:54h
Una de les grans preguntes que tothom es fa per Setmana Santa és quin temps farà durant tots els dies de festa. La predicció meteorològica per enguany és bastant imprecisa, segons expliquen diversos serveis experts en meteorologia. El Meteocat ja ha alertat que hi ha "molta incertesa en el pronòstic" però tant el servei català com el de TV3 apunten pluges de cara a l'inici del proper cap de setmana.
 
Un parell de setmanes enrere es va viure un episodi similar, on totes les previsions apuntaven a diverses hores de fortes pluges arreu del territori però en menys de 24 hores es va esvair este pronòstic. Ara per ara, esta és la situació meteorològica prevista a Catalunya, amb una lleugera baixada de temperatures per demà dilluns i dimarts 16 d'abril.

La treva del temps inestable arribaria dimecres, mantenint-se Dijous Sant i Divendres Sant, amb alguns focus de pluja al Pirineu i la Vall d'Aran. A partir de la nit del 19 d'abril, però, és quan les previsions i prediccions meteorològiques es mantenen incertes, i no es preveu que es puga fer un pronòstic fiable fins gairebé el dia abans. 

Amb les precaucions amb què s'ha de prendre esta previsió, no obstant, les pertorbacions més grans s'esperen a partir de dissabte, marcant el cap de setmana fort de la Setmana Santa amb possibles pluges arreu de tot el territori català. Hi haurien fortes ratxes de vent i núvols durant bona part de les 48 hores del cap de setmana. Diumenge seguiria esta tendència, amb un gruix de precipitacions que baixaria cap al País Valencià.

Esta informació s'anirà actualitzant a mesura que les previsions meteorològiques ho permeten.