Rebrot d’accions nocturnes per retirar estelades i pancartes independentistes a la Ribera d’Ebre

L'Ajuntament de Benissanet ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra

Imatge de la façana de l'ajuntament de Benissanet.
Imatge de la façana de l'ajuntament de Benissanet. | Tere Margalef
Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 20:10h
Alguns municipis de la Ribera d’Ebre han tingut activitat nocturna de grups que se n’han encarregat de retirar estelades i pancantes independentistes la matinada passada. És el cas de Benissanet, on un grup de persones ha tallat l’estelada que penjava del balcó de l’ajuntament i també una pancarta demanant llibertat per als presos polítics. Així mateix, s’han arrencat llaços grocs que hi havia en senyals i espais públics, una dotzena d'estelades penjades al llarg de la carretera i una placa metàl·lica conmemorativa dels fets de l'1 octubre.

Al perfil de twitter anomenat Resistencia Tabarnia, este grup ha publicat una imatge en la que es veuen nombroses pancartes i estelades esteses al terra, amb un texte on diu “Liberamos Benissanet y Miravet. Y retiramos lona en montaña de Vinebre”.
 Arran d’estes accions, l’Ajuntament de Benissanet ha presentat denúncia davant els Mossos d’Esquadra, segons ha confirmat l'alcalde, Francesc Xavier Arbó. "Potser no recuperarem tot este material però volem que almenys quede constància de la nostra defensa de la llibertat d'expressió", ha afirmat Arbó. Alguns veïns fan crides a les xarxes socials per tornar a penjar pancartes independentistes i llaços grocs als carrers, i esta nit hi ha convocada una reunió al municipi per mirar com reposar la simbologia independentista intentant evitar noves accions com la d'esta matinada.

L'agost passat, els Mossos van identificar 14 persones i tres vehicles amb mapes, eines i objectes punxants per arrencar símbols sobiranistes com llaços grocs o estelades de diferents municipis de la comarca.